Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 01:00

Održana redovna sjednica Skupštine PŠS-a

POŽEGA - U prostorijama Hrvatske gospodarske komore večeras je održana redovna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza. Na sjednici je bilo prisutno 52 delegata od ukupno 73 udruge članice Saveza.

Članove Skupštine pozdravio je predsjednik Saveza Nino Abramović koji je u svom govoru istakao da je aktualni Izvršni odbor u razdoblju od 27. 02. - 01. 12. 2014. održao 15 sastanaka. Naglasio je da je ova godina bila odlična za požeški sport koji je dobio jako puno kroz investicije  u objekte i terene. Također je istakao pomoć klubovima od strane Grada Požege kroz podmirenje troškova prijevoza, kotizacija i sudaca te da rijetko koji grad u državi to ima uređeno na tako dobar način. Izdvojio je i odlične rezultate Škole nogometa grada Požege koja je osnovana ovog ljeta. 

Nakon predsjednika Abramovića delegate je pozdravio zamjenik gradonačenika Darko Puljašić koji je u svom govoru istakao velika ulaganja u sportske objekte u ovoj godini. Zamolio je za razumijevanje što će i za sport biti manje novca jer će Grad Požega u svom proračunu za 2015. godinu izgubiti oko 4 milijuna kuna zbog novog zakona o porezu na dohodak. Naglasio je da su najvažnije stvari sportašima riješene kroz podmirenje troškova prijevoza i sudaca te da Grad stoji iza predsjednika i Izvršnog odbora Saveza. 

Gost na Skupštini bio je i Goran Ribičić ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Požega koji se također nekoliko puta obratio delegatima za vrijeme trajanja sjednice. 

Nakon što je izabrano radno predsjedništvo u koje su ušli predsjednik Nino Abramović te dopredsjednici Vlado Drkulec i Tomislav Čabraja, Skupština Saveza je počela sa radom. Prvo je usvojen zapisnik sa prošle sjednice Skupštine koja je održana 27. 02. 2014. Nakon toga su obavljene uobičajene formalnosti u dnevnom redu oko izbora zapisničara i ovjerovitelja zapisnika te verifikacijske komisije koja je utvrdila broj delegata na Skupštini.

Peta točka dnevnog reda na kojoj je bio prijedlog novog Statuta izazvala je burnu i dugačku raspravu koja je potrajala skoro puna dva sata. Neke promjene Statuta bile su nužne zbog novog zakona o Udrugama. Promijenjeno je i sjedište Saveza iz Antuna Kanižlića 14 A u Dr. Franje Tuđmana 4. Ukupno je promijenjeno desetak članaka Statuta. Za novi Statut glasovalo je 40 delegata i on je usvojen natpolovičnom većinom ukupnog broja delegata kako je i predviđeno Statutom. 

Nakon toga jednoglasno je usvojen rebalans proračuna za 2014. godinu. Tajnik Željko Mitrović naglasio je da je prvi rebalans bio nužan zbog osnivanja Javne ustanove Sportski objekti Požega. Svim klubovima prve i druge kategorije će biti plaćeni troškovi sudaca, kotizacija i prijevoza a ostali će dobiti predviđene dvanaestine. 

Program rada Požeškog športskog saveza za 2015. godinu također je usvojen jednoglasno. 

Prijedlog financijskog plana za 2015. godinu obrazložio je tajnik Željko Mitrović koji je istakao da prijedlog kao takav vjerojatno neće moći biti do kraja isfinanciran. Za rad sportskih udruga prijedlog je 1.175.000 kuna, za sportske priredbe 100.000 kuna, za kvalitetan sport 400.000 kuna a za rad Saveza 392.827 kuna. Nakon kratke rasprave financijski plan je usvojen većinom glasova. Protiv je bio jedan delegat a trojica su bila suzdržana. 

Iako je po dnevnom redu deseta točka bila donošenje odluke o nazivu Sportsko - rekreacijskog centra u Požegi, članovi Skupštine su nakon kratke rasprave ovu odluku izbacili iz dnevnog reda a pod posljednjom točkom različito donijeli odluku da se gradskoj upravi predloži da Sportska dvorana Grabrik bude imenovana Sportskom dvoranom "Tomislav Pirc". Ovaj prijedlog je usvojen jednoglasno. Nije bilo protiv i suzdržanih. Ovu odluku Skupštine Požeškog športskog saveza još mora potvrditi Gradsko vijeće Grada Požege.

 

Pročitano 1724 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 23:29