Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 01:00

Sportska dvorana Grabrik uskoro postaje Sportska dvorana "Tomislav Pirc"

POŽEGA - Skupština Požeškog športskog saveza večeras je donijela odluku da Sportska dvorana "Grabrik" dobije naziv Sportska dvorana "Tomislav Pirc". Iako je po dnevnom redu bilo predviđeno da požeški Sportsko - rekreacijski centar koji je ove godine kompletno obnovljen i preuređen bude imenovan po ovoj legendi požeškog sporta nakon kratke rasprave odlučeno je drugačije i po članovima Skupštine primjerenije.

Ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Goran Ribičić podržao je ovu inicijativu i upoznao delegate da je na Upravnom vijeću usaglašen prijedlog da Sportsko - rekreacijski centar nosi ime Tomislava Pirca  ali da konačan prijedlog treba dati Skupština Požeškog športskog saveza. 

Prvi se u raspravi javio Vladimir Englman, nekadašnji igrač i predsjednik Nogometnog kluba Požega a sada trener Košarkaškog kluba Požega i Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega. Rekao je da Tomislav Pirc zbog svega što je napravio apsolutno zaslužuje da mu se na taj način zahvalimo. Englman je predložio da se po Pircu nazove Sportska dvorana Grabrik jer je on najzaslužniji za njenu izgradnju i jer je u njoj proveo najviše vremena kao trener i na svom radnom mjestu. Na kraju je istakao da se slaže i s prvim prijedlogom.

Potom je Dario Pisker podržao prijedlog da to bude Grabrik jer se Pirc nije bavio nogometom a na Sportsko- rekreacijskom centru su najviše nogometni i malonogometni sadržaji.

Vlado Drkulec je pohvalio Piskerove riječi ali je naglasio da se ne mogu uvijek zadovoljiti svi kriteriji. Tajnik Željko Mitrović rekao je da je s Pircom radio osam godina i pojasnio da je Pirc volio i nogomet te da mu je to bio i prvi sport jer je bio junior požeškog Jedinstva. Rekao je i da je Pirc nogomet ostavio drugima dok se se on više bavio ostalim sportovima.

Za govornicu je tada izašao Krešimir Bubak koji je dugo vremena proveo s Pircom kao radni kolega u tadašnjem Savezu za fizičku kulturu. Podržao je prijedlog da se Grabrik imenuje po Tomislavu Pircu jer je on najviše bio vezan za Grabrik.

Nakon toga delegati su odlučili da pod posljednjom točkom različito stave prijedog da se Sportska dvorana Grabrik preimenuje u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc. Ovaj prijedlog je jednoglasno prihvaćen a nije bilo niti jednog delegata koji je bio suzdržan ili protiv.

Da bi ova odluka Skupštine Požeškog športskog saveza bila konačna još je mora potvrditi Gradsko vijeće Grada Požege na svojoj sjednici.

Ove godine (12. kolovoza) navršilo se točno 20 godina od smrti velikog i neumornog sportskog radnika Tomislava Pirca koji je odgojio generacije sportaša i mladih ljudi te im omogućio uvjete za lijepo i sretno djetinjstvo.

Grad Požega već je 1995. godine posmrtno dodijelio Tomislavu Pircu nagradu za životno djelo dok je ova odluka  još jedan lijepi primjer da lik i djelo Tomislava Pirca nije zaboravljeno već je ugrađeno u temelje požeškog sporta.

Ova lijepa gesta Skupštine Požeškog športskog saveza i Grada Požege najviše zadovoljstva i ponosa donijeti će upravo Pircovoj obitelji. 

Pročitano 3554 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Prosinac 2014 23:36