Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 20 Veljača 2019 01:00

Sportski psiholog Matija Mesić u Požegi održao predavanje "Sportska psihologija i mentalno zdravlje"

POŽEGA – U prostorijama Hrvatske gospodarske komore sportski psiholog Matija Mesić održao je jučer zanimljivo predavanje pod nazivom „Sportska psihologa i mentalno zdravlje" u sklopu 12. Tjedna psihologije Hrvatskog psihološkog društva (18. - 24. 02. 2019)

Prije početka predavanja nazočnina su se ispred organizatora na dolasku zahvalili Barica Urh, članica Društva psihologa Požeško-slavonske županije i Nino Abramović, predsjednik Požeškog športskog saveza. 

Pred šesdesetak nazočnih trenera, sportskih djelatnika i sportaša Mesić koji je inače rođeni Požežanin i educirani sportski psiholog je u 45. minuta objasnio osnove sportske psihologije, predrasude koje prate ulogu sportskih psihologa te kako razviti psihološke vještine kojima je zajednički cilj postizanje što veće kontrole nad svojim sposobnostima i emocijama kako bi se postigao što bolji sportski rezultat.

Trenerima je sportska psihologija važna kako bi postali uspješniji u vođenju svojih sportaša i kako bi mentalni trening ugradili u kvalitetnu sportsku pripremu. Mesić je objasnio i kako psihološke vještine i tehnike relaksacija mogu pomoći i u svakodnevnom životu, na radnom mjestu ili u obiteljskom okružju.

Bilo je govora i o tome koji klubovi i sportovi u Hrvatskoj koriste sportske psihologe, a tu je Mesić posebno istakao vaterpolo reprezentaciju koja ima stalnog sportskog psihologa u svom stručnom stožeru kao i rukometnu reprezentaciju koja sportskog psihologa koristi za vrijeme nastupa na europskim i svjetskim prvenstvima.

Na kraju predavanja Mesić je odgovorio na sva pitanja zainteresiranih kao i na one stvari kojih se nije dotakao u svom predavanju. Požeški športski savez će u petak, 26. 04. 2019. u Požegi organizirati predavanje o sportskoj prehrani.

 

(Foto : Sportalo.hr) 

Pročitano 2451 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 21 Veljača 2019 08:48