Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 08 Svi 2019 02:00

Ekipa Šahovskog kluba Požega nakon šest odigranih kola vodeća u 2. Hrvatskoj šahovskoj ligi - Istok

BOŠNJACI / POŽEGA - Proteklog vikenda završen je proljetni dio natjecanja u 2. Hrvatskoj šahovskoj ligi-Istok, u kojoj sudjeluju i dva naša predstavnika iz Požeško-slavonske županije, šahisti Šahovskog kluba Vina Markota iz Pleternice i Šahovskog kluba Požega iz Požege.

U Bošnjacima su u Domu kulture odigrani susreti od četvrtog do šestog kola. Protivnik Pleterničana u četvrtom kolu bili su šahisti ŠK Slatine, ekipe koja je uvijek pri vrhu tablice. Za Vina Markota nastupili su Siniša Arbutina, Davor Vlahov, Mile Maras, Hrvoje Vlahov, Marijan Kanjković i Ivan Novosad. Poslije dobre igre postignuta je pobjeda od 4:2. U tom susretu pobjede su postigli Siniša Arbutina i Ivan Novosad , a ostali su održali čvrste pozicije i remizirali. Požega pobjedom protiv ŠK Hrvatske čitaonice iz Valpova s visokih 6:0 dospijeva na prvo mjesto.

U subotu poslijepodne sastali su se u derbiju kola, te ujedno županijskom i susjedskom derbiju, prvoplasirana i drugoplasirana ekipa, Požega i Vina Markota. U ovom susretu jači požeški šahisti pokazuju svoju snagu te postižu pobjedu od 4:2. Pobjede su postigli Nenad Vlašić protiv Marijana Kanjkovića i Tomislav Karakatić protiv Ivana Novosada. Prema riječima Marijana Kanjkovića, predsjednika ŠK Vina Markota, požeški šahisti izdvojili su se na tablici i dokazali da se potpuno opravdano smatraju prvim favoritom za osvajanje ovogodišnje titule prvaka.

U šestom kolu ŠK Vina Markota susreće se sa šahistima osječkog Šahovskog kluba Ferit koji nastupa u jakom sastavu. Mirnom igrom održana je ravnoteža, susret je završio neodlučeno 3:3, a svi igrači su remizirali.

U ovom kolu Požega je sigurnom igrom visoko i uvjerljivo porazila ŠK Toleranciju Plus iz Vukovara s 4,5:1,5 te s ukupno dvanaest osvojenih bodova zasjela na čelo prvenstvene ljestvice. Za požeški sastav igrali su Csaba Horvath, Zoran Majerić, Zdenko Jušić, Siniša Tomerlin, Nenad Vlašić i Tomislav Karakatić.

ŠK Vina Markota je na drugom mjestu s devet bodova. Treba napomenuti, naglašava predsjednik M. Kanjković, da su pleternički šahisti ovaj vikend sva tri susreta odigrali u istom sastavu. U odnosu na prošlu sezonu, kada su bili prvaci, cijeli proljetni dio prvenstva nije igrao Ivica Samardžić, a ovaj vikend nije nastupio ni Željko Pavlović. Stoga se može reći da je trenutni plasman ŠK Vina Markota realan. Prvenstvo se nastavlja ujesen u listopadu i studenom, a Pleterničani bi mogli zadržati solidno mjesto u vrhu tablice, čime bi ispunili ovogodišnja očekivanja. 

 

(pozeskivodic.com)

Pročitano 1560 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 09 Svi 2019 14:46