Petak, 05 Srpanj 2019 02:00

Gradonačelnik Darko Puljašić svečano otvorio Školu plivanja Požeškog športskog saveza

POŽEGA – Na Gradskim bazenima u Požegi svečano je danas otvorena Škola plivanja Požeškog športskog saveza u kojoj je upisano 407 djece – neplivača i plivača početnika.

Male polaznike, njihove roditelje i učitelje danas je došao pozdraviti požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Ispred Požeškog športskog saveza na otvorenju su bili predsjednik Nino Abramović i glavni tajnik Željko Mitrović.

Školu plivanja vodi osam profesora kineziologije koji imaju višegodišnje radno iskustvo u obuci plivanja (Albinko Bagarić, Vjekoslav Lojber, Zoran Čokrlić, Anton Čokrlić, Željko Bunčić, Vlasta Krizmanić, Tanja Josipović i Ana Pedić), a radi se u dva programa – obuka neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika. Upisati su se mogla djeca s navršene 4 godine i starija.

Voditelj škole plivanja Albinko Bagarić zahvalio je roditeljima na poklonjenom povjerenju i velikom odazivu, ali i predstavnicima Grada Požege na čelu s gradonačelnikom Darkom Puljašićem koji godinama podržavaju rad škole.

 - Ovo je smisao rada gradskih bazena, ali i našega rada kao lokalne samouprave. Naši najmlađi su nam najvažniji i želimo da ljeto provedu u ovom prostoru gdje će ih stručni i obrazovani treneri naučiti plivati. Novina je da ovoga ljeta na bazenima nemamo aktivnu samo Školu plivanja, već smo mogućnost korištenja ovoga prostora omogućili i našim malim kuglačima, košarkašima, tenisačima i drugima. Želim nam svima dugo i toplo ljeto. – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Kako je rekao voditelj Albinko Bagarić, svaki dan se prijavljuje novi broj djevojčica i dječaka, tako da sada školu pohađa 407 djece podijeljenih u osam grupa i osam učitelja. Polaznici će proći sveukupno 30 sati obuke koja je podijeljena u kategorije neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika. 

S iskaznicom Škole plivanja polaznici imaju slobodan ulaz na Gradske bazene tijekom cijele sezone kupanja.

Pročitano 1786 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 20 Srpanj 2019 01:20