Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 14 Kolovoz 2019 02:00

Twirling klub Požega i Požeške mažoretkinje ostvarili odlične rezultate na Svjetskom prvenstvu u Limogesu u Francuskoj

LIMOGES - Twirling klub Požega i Požeške mažoretkinje vratile su se jučer sa Svjetskog prvenstva u Limogesu u Francuskoj. Nakon mjesec dana svakodnevnog treniranja u srpnju, uspjeh nije izostao.

Natjecanje od preko 1600 natjecatelja iz Švedske, Norveške, Engleske, Irske, Njemačke, Francuske, Škotske, Španjolske, Italije, Švicarske, Japana, SAD-a, Kanade, Australije, Rusije, Češke, Slovenije, Mađarske, Belgije, Danske, Ukrajine, Nizozemske bilo je uspješno za Hrvatsku reprezentaciju koje su dio bili i članovi Twirling kluba Požega i Požeških mažoretkinja.

Ući u finale među toliko natjecatelja veliki je uspjeh kako za reprezentaciju, tako i za naš klub. Benjamin Iličić je ušao u finale sa svoja oba sola i završio na 7. i 9. mjestu na svijetu. Ekipa je digla publiku na noge i po prvi puta pokazala da smo u rangu sa svjetskim natjecateljima, te osvojila 10. mjesto.

U mažoretu su bila grupna natjecanja i tu je Požega apsolutno dominirala te u polufinalu i finalu zadržala prvo mjesto na svijetu.

- "Deset dana izuzetno napornog, ali uspješnog natjecanja u Limogesu završili smo u Parizu kao nagradom za sve natjecatelje. Tako smo se penjali na Eiffelov toranj, bili na Monmartru, Slavoluku pobjede, vozili se Seinom, šetali Champs elyseesom, slikali kod Molin Rouge, vidjeli crkvu Notherdam, najpoznatiji muzej na svijetu Louvre i dočekali noć i show svijetla na Eiffelovom tornju. Kraj putovanja je bio u Europa parku, gdje smo potrošili zadnje atome snage na lude vožnje koje taj zabavni park pruža. Vratili smo se kući, zadovoljni, i spremni uskoro za nastavak treniranja. Čeka nas Europsko mažoreta u listopadu gdje idemo svi u Lignano. Za naše najbolje natjecatelje twirlinga još predstoji Državno prvenstvo u Splitu u studenom. Tamo ćemo se boriti kako bi se kvalificirali za sljedeću godinu i natjecanje u Barceloni. Moram pohvaliti ove mlade natjecatelje kojima nije bilo teško provesti ljeto u dvorani, kako bi još jednom dokazali koliko su dobri" - izjavila je Marina Mihelčić.

 

(034portal.hr)

Pročitano 874 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 14 Kolovoz 2019 14:05