Petak, 15 Studeni 2019 01:00

Šahisti Požege bez poraza osvojili naslov prvaka 2. Hrvatske šahovske lige - Istok i osigurali kvalikacije za 1. B Hrvatsku šahovsku ligu

ORAHOVICA - Posljednja dva kola ovogodišnjeg natjecanja u Drugoj hrvatskoj šahovskoj ligi-istok odigrana su u Orahovici. U ligi su nastupali i požeško-slavonski županijski predstavnici Šahovski klub Požega i Šahovski klub Vina Markota iz Pleternice.

Nakon odigranih 11 kola, prvo mjesto i naslov prvaka osvojio je ŠK Požega sa 17 meč-bodova. U 10. kolu požeški šahisti odigrali su neriješeno 3:3 sa Slatinom, a isti rezultat ostvaren je i u posljednjem 11. kolu sa Slavoncem iz Našica.

To im je bilo dovoljno da postanu prvaci, osvoje pehar te dospiju u kvalifikacije za ulazak Prvu hrvatsku šahovsku B-ligu, koje će se odigrati početkom treće dekade studenog.

Šahovski klub Požega je tijekom ovogodišnjeg natjecanja postigao 6 pobjeda, 5 susreta završeno je neriješeno, a požeški šahisti nijednom nisu doživjeli poraz. Za ekipu su nastupali VM Csaba Horvath, IM Zoran Majerić, IM Zdenko Jušić, FM Zoran Ličina, FM Nenad Vlašić, NM Siniša Tomerlin, prvokategornik Tomislav Karakatić, drugokategornici Tibor Kakuk i David Marčinković te trećekategornik Zoran Briška.

Pleternički šahisti, inače prvaci iz prethodne sezone, u 10. kolu susreli su se s našičkim Slavoncem te odigrali miroljubivo 3:3. U završnom 11. kolu protivnik im je trebao biti ŠK Tolerancija plus iz Vukovara, no kako su vukovarski šahisti brisani iz ovoga ranga natjecanja, Pleterničanima je pripala pobjeda 6:0 bez borbe. 

Tako su osvojili vrlo dobro drugo mjesto s 15 meč- bodova, koliko ima i treća Sladorana iz Županje, ali sa slabijim dodatnim kriterijem. U ovogodišnjem prvenstvu ŠK Markota je postigao 6 pobjeda, 3 puta je odigrao neriješeno, uz 2 poraza. Za ekipu su nastupali FM Siniša Arbutina, FM Davor Vlahov, NM Mile Maras, MK Ivica Samarđić, MK Hrvoje Vlahov, Uroš Milurović, Željko Pavlović, Marijan Kanjković i Ivan Novosad.

Prema riječima predsjednika kluba i igrača Marijana Kanjkovića, Pleterničani s ovom šahovskom godinom mogu biti zadovoljni. Osvojeno je drugo mjesto u Drugoj hrvatskoj šahovskoj ligi-istok, a pokazalo se da prošlogodišnji rezultat nije bio slučajan.

 

(Izvor : Požeški vodič)

Pročitano 1629 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 15 Studeni 2019 12:39