Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 01:00

Pobjeda i poraz stolnotenisačica Požege u 4. kolu 1. Hrvatske stolnoteniske lige - Istok

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u subotu, 16. studenog prva ženska ekipa Stolnoteniskog kluba Požega igrala je dvije utakmice 4. kola 1. Hrvatske lige istok.

Prva utakmica protiv STK MGK Drave iz Žabnika odigrana je u 11 sati u maloj SD Tomislav Pirc. Utakmicu je otvorila 1. igračica Požege Nikolina Raguž protiv Anje Vručine, te lagano rezultatom 3:0 dovela požešku ekipu u vodstvo 1:0.

Drugi meč također je rutinski uz odličnu igru dobila Marla Vidaković protiv Jasmine Šagi rezultatom 3:0. U trećem meču Mateja Bešenić pobjeđuje Anu Kroužil i smanjuje rezultat u meču na 2:1.

Poslije prva 3 pojedinačna meča, požeški par Raguž-Kroužil nakon gubitka 1. seta pobjeđuje gostujući par u sastavu Vručina-Bešenić rezultatom 3:1. Četvrtu utakmicu igrala je Nikolina Raguž protiv Jasmine Šagi, te ostvarila pobjedu 3:1 za novu pobjedu STK Požege rezultatom 4:1 u 1. HL istok.

U drugom poslijepodnevnom meču protivnik igračicama Požege bila je ekipa STK STARR-a iz Varaždina kao jedan od glavnih favorita za osvajanje lige. Utakmica je počela između požeške igračice Nikoline Raguž i sedmoplasirane juniorke službene rang liste HSTS Tene Kovaček. Nakon gubitka prvog seta Nikolina je igrala odlično i dobila 2.i 3. set relativno lako, te na isti način izgubila 4. set. U 5. setu ponovo odlična igra Požežanke koja rezultatom 3:2 dovodi STK Požegu u vodstvo od 1:0.

U drugom meču kadetkinja Marla Vidaković odlično igra i pruža veoma dobar otpor igračici STARR-a Bruni Borovec, 9. juniorki službene rang liste HSTS-a koja ipak odnosi pobjedu rezultatom 3:0. U trećem meču Hana Kroužil je izgubila od realno jače igračice Ivone Štrige koja dovodi ekipu iz Varaždina u vodstvo od 1:2.

U igri parova par Požege Raguž-Kroužil dobiva lagano 1. set što je bilo jedino protiv realno jačeg para Borovec-Štriga koji postavljaju vodstvo od 1:3. Zadnji meč Nikolina Raguž protiv Brune Borovac igrala je prva 2 seta odlično i vodila 2:0, te u 3. setu imala šanse za glatku pobjedu i nastavak meča ali treći set odlazi na stranu igračice iz Varaždina koja uz veliku borbu u 5. setu ipak dobiva meč 3:2 za ukupnu pobjedu STARR-a od 4:1.

Iduću utakmicu igračice STK Požega igraju u subotu, 30. 11. 2019. u Koprivnici.

Pročitano 1404 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 14:15