Ponedjeljak, 25 Studeni 2019 01:00

Održana redovna godišnja Skupština Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica

POŽEGA - Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica je najmlađe planinarsko društvo u Požeštini, no društvo koje se već može pohvaliti sa 79 redovnih članova svih dobnih struktura, ali i velikim radom, hrpom izleta i planinarskih pohoda. Iza njih je 30-tak vlastitih izleta, 15-tak sudjelovanja na izletima drugih planinarskih društava, višednevni pohodi penjanje na domaćim, ali i inozemnim planinarskim destinacijama, pohod na 5-dnevno planinarenje u Rumunjskoj i penjanje na najveći vrh, uspješno održana planinarska škola za sve nove članove sa 30-tak polaznika i već su ove jeseni započeli novu planinarsku školu.

Da to je sve prošle godine odradio HPD „Gojzerica“ iz Požege, koji su na ovoj Redovitoj godišnjoj Skupštini proslavili i svoj, tek 2. rođendan. Za zaista puno aktivnosti i rada koji su dali svi članovi, na početku ove godine imali su 66 članova, a sada već 79 članova, dobili su čestitke i pohvale od gostiju i uzvanika, zamjenika gradonačelnika grada Požege Ferdinanda Trohe, te gostiju iz prijateljskih planinarskih društava, PD Mališčak iz Velike, PD HZZ Požega, ali i HGSS Požega sa kojima blisko surađuju.

Kad čujete što su sve radili, kuda su sve išli, kuda su planinarili, hodali, školovali vodiče i planinare, podržavali i neke planinarske, ali i druge gradske manifestacije, onda sasvim nerealno zvuči da su to napravili sa samo 15 tisuća kuna prihoda. Pola je njihova prikupljena članarina, a drugu polovicu dobiju od Grada Požege kao udruga, Požeškog športskog saveza kao sportska udruga i od sponzora. Imaju u planu napraviti projekt koji bi kandidirali na EU sredstva, ali nisu se još mogli prijaviti jer tek im je dvije godine. Najkrupniji projekt za koji će im trebati i više godina je Požeška planinarska obilaznica, za koji se nadaju potpori i EU sredstvima i šire društvene zajednice.

Predsjednik društva Višeslav Turković iznio je i vrlo ambiciozan plan, koji osim brojnih jednodnevnih i dvodnevnih izleta i pohoda planira planira i višetjedni boravak u Crnoj Gori i penjanje na vrhove Durmitora. Dobio je podršku svih članova za plan rada za 2020. godinu, ali i malo veću prihodovnu stranu jer je i plan ambiciozniji.

Zaslužnim članovima uručena su priznanja Hrvatskog planinarskog saveza, a priznanja HPD Gojzerica dobili su zaslužni članovi, ustanove i sponzori koji su im pomogli u opremanju prostora koji su dobili na korištenje, te i tjednik Kronika požeško-slavonska i portal www.pozeska-kronika.hr za redovno praćenje i izvještavanje rada i planinarskih pohoda.

 

(Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 1578 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Studeni 2019 09:47