Ponedjeljak, 16 Prosinac 2019 01:00

Mladi članovi Powerlifting kluba Body Art osvojili medalje na "Kupu grada Zagreba u powerliftingu i bench press-u"

ZAGREB - Proteklog vikenda u Zagrebu je održano natjecanje "Kup grada Zagreba u powerliftingu i bench press-u" na kojem je nastupilo do sada najveći broj natjecatelja.

Za požeški Powerlifting klub Body Art prvog dana natjecanja, u subotu, nastupio je Antonio Miletić u kategoriji Open do 74 kg i osvojio 5 mjesto.

Drugog dana, u nedjelju, natjecali su se novi kadeti kluba u jakoj i nikad brojnijoj kadetskoj konkurenciji. To su Iris Šilobodec do 72 kg, Klaudio Miletić i Leon Dokša, obojica do 93 kg.

Svima njima ovo je bilo prvo powerlifting natjecanje i odradili su ga vrhunski. Iris je osvojila srebro u kategoriji i broncu u apsolutnoj kategoriji kadetkinja, a Leon i Klaudio su vodili teške bitke za medalje. Na kraju natjecanja Leon je oko vrata imao srebro, a Klaudio broncu.

- "Iznimno sam zadovoljan liftovima od kojih ću spomenuti samo neke: Iris, 14 godina, podigla je u dead liftu 110 kg i napala 120 kg, koje ovog puta nije podignula, ali to su sjajne težine za prvo natjecanje. Klaudio, 17 godina, je u borbi za treće mjesto morao podignuti svoj osobni rekord u istoj disciplini, mrtvom dizanju, i uspio je 167,5 kg! A Leon, 14 godina, podiže total od 390 kg! Čučanj 140 kg, bench press 100 kg i mrtvo dizanje 150 kg! Sve su to težine podignute pravilno, na komande sudaca što je puno teže od onoga što vidite po teretanama. Kao trener iznimno sam zadovoljan s pristupom, sportskom borbom i zajedništvom naših novih powerliftera." - izjavio je njihov trener Robert Međugorac. 

Pročitano 2271 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 17 Prosinac 2019 13:50