Utorak, 14 Siječanj 2020 01:00

Matej Jaroš pobjednik Novogodišnje moto cross utrke na požeškim Villarama

POŽEGA / VILLARE - Tradicionalno po 14. puta za redom vožena je Novogodišnja moto cross revijalna utrka na poznatoj požeškoj stazi Villare. Niti ove godine nije izostala tradicija koju je pokrenuo požeški Moto klub Požega-Promet, naglasio je tajnik kluba Zlatko Jaroš.

Ova Novogodišnja moto cross utrka, koja se vozi točno u podne, na prvi dan Nove godine, postaje sve popularnija, pa se na cilju našlo čak 39 motora u klasama moto crossa kojima se pridružila i budućnost ovog sporta 4 vozača u kategoriji djece na malim kubikažama.

- "Našu tradiciju organiziramo po 14. puta, revijalna je to vožnja, kada se prvi puta vade motori. Vozi se tri kruga, no glavna nagrada za pobjednika je da prvi vadi čobanac nakon utrke i boca pjenušavog vina. To je jedna simbolika, druženje, prvo okupljanje članova moto kluba i brojnih prijatelja, te naših gostiju koji su došli iz Slav. Broda, Gradiške, Našica i cijele šire Slavonije. Danas smo imali rekordnih 39 vozača i 4 vozača dječaka predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole. Ovom utrkom ujedno otvaramo motocross sezonu 2020. godine, za koju očekuijemo da će biti sigurno jedna od godina za pamćenje. Za sada imamo inicijativu i razmišljanja pošto ima sve više vozača da pokrenemo Slavonsku moto cross ligu" - izjavio je tajnik MK Zlatko Jaroš.

Najbrži vozač nakon nekoliko godina dominacija braće Pandžić, bio je Matej Jaroš, prošle 2019. godine proglašen najboljim vozačem Hrvatske. Odmah pobjedom na startu 2020. godine Matej sigurno najavljuje dobru sezonu moto crossa.

 

(Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 1709 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 14 Siječanj 2020 09:44