Četvrtak, 20 Veljača 2020 01:00

Stolnotenisači Požege pobijedili u gostima STK Srdoči (Rijeka) u 12. kolu HEP Superlige

RIJEKA - Stolnotenisači Požege prošle subote gostovali su u Rijeci kod ekipe STK Srdoči u sklopu 12. kola HEP Superlige. Ova utakmica za ekipu Požege je bila iznimno bitna za nastavak prvenstva i daljnju borbu u nastojanju ostanka u Superligi.

Susret su otvorili Jakov Jakelić, prvi igrač domaće ekipe i kapetan Požege Fran Mihaljević. Nakon početne inicijative domaćeg igrača prvi set odlazi na stranu domaćina, a u drugom setu bolja igra Frana kojii drugi set gubi u pridužetku 11:13. U 3. setu opet bolje igra Jakelića koji dovodi svoju ekipu u vodstvo od 1:0.

U drugom meču dana nastupio je za domaćina Neven Samac i prvi igrač Požege Dominik Zeljko. Prvi set dobiva Samac, ali nakon toga Zeljko igra odlično i uz veliku borbu dobiva meč rezultatom 1:3 za izjednačenje u meču.

Treći meč Luka Mateša dobiva Ozrena Cuculića rezultatom 3:0 za vodstvo Požege u meču od 1:2.

Tada u odlučujućem meču igraju prvi igrači timova Jakov Jakelić i Dominik Zeljko. Dominik u meč ulazi koncentrirano i s puno motiva, te uz odličnu igru i puno dugačkih i lijepih poena dobiva prva 2 seta. Tada je igraču Požege nedostajao jedan set za pobjedu u svojoj utakmici i ukupnu pobjedu ekipe. Dominik je u 3. setu opet pokazao odličnu igru i uz vodstvo od 7:2 i 10:7 došao do 3 meč lopte. Jakelić tada dobiva 3 poena i uvodi u meč dodatnu neizvjesnost, koju igrač Požege rješava s odlična 2 poena za pobjedu 12:10 u 3. setu i ukupnu pobjedu STK Požege od 1:3.

Ovom značajnom pobjedom stolnotenisači Požege ostali su u igri za ostanak u Superligi, a iduće subote 22. 02. s početkom u 17,00 sati igraju u Požegi bitnu utakmicu protiv ekipe STK Vodovod iz Osijeka u sklopu 13. kola.

Pročitano 1970 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 21 Veljača 2020 09:11