Petak, 13 Ožujak 2020 01:00

Sva sportska natjecanja odgođena do 31. 03. 2020.

ZAGREB - Sva sportska natjecanja u Hrvatskoj su prekinuta, a tu odluku preporučio je jučer Središnji državni ured za sport! Ovom odlukom obuhvaćeni su praktično svi sportovi, uključujući i onaj najmasovniji – nogomet.

Košarkaški, rukometni, odbojkaški i nogometni savez već su objavili službene odluke o odgodi natjecanja, a mi prenosimo ono Hrvatskog nogometnog saveza.

Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj – muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa, odnosno svih utakmica mladeži, seniora i veterana – do 31. ožujka 2020. godine.

Za treninge se preporuča pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša.

Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će, prema preporukama javno-zdravstvenih institucija, po potrebi odrediti nove mjere, imajući u vidu prije svega zdravlje nogometaša, gledatelja i svih drugih nogometnih aktera.

O svim daljnjim mjerama nogometna će obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni. Nažalost sport je u mirovanju, a s njim i Sportalo. Naravno da ćemo vas i dalje izvještavati o svim bitnim stvarima vezanim za amaterski nogomet pa nas pratite iako će obim vijesti svakako biti smanjen.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 948 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 13 Ožujak 2020 12:08