Ispiši ovu stranicu
Petak, 13 Ožujak 2020 01:00

Preporuka Središnjeg državnog ureda za šport

ZAGREB - Preporučuje se odgoditi sva međunarodna i nacionalna športska natjecanja svih razina do 1. travnja 2020.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak danas je održao sastanak s čelnicima pet krovnih športskih udruženja te predstavnicima najvećih športskih saveza u Republici Hrvatskoj na temu postupanja i djelovanja u području športa za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

Uvažavajući zaključke sastanka i aktualnu situaciju Središnji državni ured za šport donosi sljedeće preporuke: Preporučuje se otkazati sva međunarodna natjecanja kojima je domaćin Republika Hrvatska kao i nacionalna športska natjecanja svih razina do 1. travnja 2020. za što se zadužuju nacionalni športski savezi i krovna športska udruženja Preporučuje se svim nacionalnim športskim savezima i krovnim športskim udruženjima planirati rezervne termine za odigravanje natjecanja odnosno planirati scenarije kraće sezone ili manjeg broja susreta.

Za treninge se daje preporuka pridržavanja svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje športaša. (https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/).

Preporučuje se otkazati sva putovanja na međunarodna natjecanja, a posebno u područja koja su definirana kao područja ugroze Središnji državni ured za šport u suradnji s Nacionalnim stožerom za civilnu zaštitu pratit će sva događanja te sukladno tome donositi daljnje preporuke.

Pročitano 1454 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 13 Ožujak 2020 12:47