Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 02:00

Matej Skuzin (Brdsko biciklistički klub Požega) osvojio 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske u cestovnom usponu u kategoriji elite

RIJEKA - Matej Skuzin (Brdsko biciklistički klub Požega) osvojio je 3. mjesto i brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske u cestovnom usponu u kategoriji elite. Utrka, pod nazivom „42. Trofej Učka“, vozila se u subotu, 04. 07. 2020. od Matulja do Poklona na Učki, u dužini od 14 km. Organizator je bio Biciklistički klub Rijeka.

Već tradicionalno, utrka je ujedno i prvenstvo Hrvatske u disciplini cestovni uspon. Prva dva mjesta u elite kategoriji osvojili su članovi BK Roda iz Siska, Janko Benger i Bojan Gunjević. Skuzin je u sprinterskoj završnici za dvije sekunde pobijedio još jednog člana BK Roda, čime je spriječio potpunu dominaciju tog kluba na pobjedničkom postolju.

Skuzin je prvenstveno brdski biciklist, s vrlo malo iskustva u cestovnim utrkama, zbog čega ovaj rezultat ima dodatnu težinu. Riječ je o dvije vrlo različite discipline biciklističkog sporta.

-„Prva polovica staze, od Matulja do Veprinca, zapravo je prilično blagi uspon s nekoliko ravnih dijelova. Tu se vozilo u velikoj grupi (biciklistički peloton) priličnom brzinom, što je tipično za cestovni, ali vrlo rijetko u brdskom biciklizmu. Također, nisam želio puno riskirati jer me idući vikend očekuje meni puno važnija utrka, državno prvenstvo u brdskom biciklizmu. Zbog toga sam taj ravniji dio staze bio na začelju grupe, a to sam onda morao nadoknađivati kada je nakon Veprinca počeo pravi strmi uspon. Prestizao sam vozače jednog po jednog i na kraju sam u sprinterskom finišu uspio doći do 3. mjesta. Vrlo sam zadovoljan ovim rezultatom i mislim da je forma jako dobra uoči brdskog prvenstva“, izjavio je Matej Skuzin nakon utrke.

Pročitano 997 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 08:54