Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2020 12:53

Članovi Brdsko biciklističkog kluba Požega sudjelovali na XCO utrci Vertikalno lice Platka.

RIJEKA - Članovi Brdsko bicikističkog kluba Požega Matej Skuzin, Krešimir Pavičić i Nino Pavičić sudjelovali su jučer na XCO utrci Vertikalno lice Platka. Kao što i naziv kaže, utrka je održana na području skijališta Platak iznad Rijeke.

Vozilo se 5 krugova dužine 4.4 km (ukupno 22 km), sa 140 metara uspona po krugu. Postojale su samo dvije kategorije (muškarci i žene), bez podjele po godinama starosti.

Matej Skuzin je u muškoj konkurenciji osvojio odlično 2. mjesto, odmah iza prvaka Hrvatske Matije Meštrića (BK Maraton Beciklin Novi Marof). Skuzin i Meštrić su se već na samom početku odvojili od ostatka konkurencije te su se tijekom cijele utrke izmjenjivali u vodstvu. Na kraju je u sprinterskoj završnici Meštrić pobijedio za dužinu kotača. Treće mjesto osvojio je Josip Toljan (BBK Orlov krug Vodice) s 3 minute i 40 sekundi zaostatka za pobjednikom.

Krešimir Pavičić je u muškoj konkurenciji osvojio 18. mjesto (vrlo dobar rezultat s obzirom na to da nije bilo podjele po starosnim grupama - Krešo je veteran C), dok je Nino Pavičić bio 21. Ukupno je u muškoj konkurenciji bilo 27 natjecatelja.

Po Skuzinovim riječima, ovaj rezultat, a posebno činjenica što je do kraja ostao zajedno s Meštrićem, pokazatelji su da je forma vrlo dobra pred jesenski dio sezone (za koji se nadamo da će se održati, s obzirom na situaciju s Covid-19). Staza i organizacija su bili odlični, tako da ne bi trebalo biti iznenađenje ako ova utrka u sljedećim godinama postane službena utrka Kupa Hrvatske ili čak UCI kategorizirana utrka.

Pročitano 762 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2020 12:56