Ispiši ovu stranicu
Utorak, 08 Rujan 2020 08:39

Body Art team na državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu osvojio 6 zlata, 2 srebra i 2 bronce

SUKOŠAN - Proteklog vikenda je konačno, održano 9. Državno prvenstvo u powerlftingu i bench pressu. Natjecanje se trebalo održati ovog proljeća u Zadru, ali je zbog korone odgođeno. Na kraju se održalo u Sukošanu kraj Zadra, u organizaciji Hrvatskog powerlifting saveza i kluba Behemot Zadar, kojima treba čestitati na organizaciji, posebno zahtjevnoj u ovim epidemiološkim okolnostima.

Prvog dana natjecanja, u subotu, 05. 09. 2020. nastupili su u powerliftingu Leon Dokša (kategorija kadeti do 93 kg) i Antonio Miletić (kategorija open do 74 kg). Antonio je osvojio 3 mjesto uz rušenje svoja dva osobna rekorda. Tu se ipak mora posebno istaknuti mladog Leona Dokšu jer je on sa samo 15 godina, podigao 165 kg u čučnju, 110 kg u bench pressu i 187,5 kg u mrtvom dizanju! Vodio je bitku za zlato do zadnjeg dizanja i pobijedio. S ukupnom razlikom od samo 2,5 kg! Izniman rezultat za tako mladog natjecatelja. Prvi nastup na državnom prvenstvu i zlato!

Drugog dana natjecanja, u nedjelju, 06. 09. 2020. održano je natjecanje u preostalim kategorijama powerliftinga i u bench pressu. Naše natjecateljice Brigita Bakić (juniori do 63 kg) i Iris Šilobodec (kadeti do 72 kg) svojim rezultatima obilježili su ovaj dan. Brigita je povratnica u powerlifting nakon nekoliko godina pauze i dominantno je osvojila kako svoju težinsku kategoriju, tako i apsolutnu juniorsku kategoriju. Dva zlata.

Iris je došla na prvo dizanje vidno nervozna, ima samo 15 godina, konkurencija je velika, a to je njeno prvo državno prvenstvo u powerliftingu. Nakon početne nervoze, odradila je sjajne liftove, a u zadnjem je postavila i novi rekord u mrtvom dizanju koji sad iznosi 131 kg! Sve to donijelo joj je odlično drugo mjesto u težinskoj kategoriji i drugo mjesto u apsolutnoj kategoriji kadeti. Dva srebra na prvom državnom natjecanju + rekord!

Nakon powerlifting kategorija, u kojima je bila brojna i kvalitetna konkurencija, došao je red je i na natjecanje u bench press-u. Konkurencija u bench press-u je, na cijelom natjecanju, bila slabija, tako da su natjecatelji lako došli do još tri zlata (Brigita Bakić, Antonio Miletić i Darijo Marković). Darijo je osim zlata u težinskoj kategoriji, osvojio i broncu u ukupnom poretku Master I.

Tako još jednom Powerlifting klub Body Art donosi sjajne rezultate u Požegu.

- "Naš klub to radi iz godine u godinu i iskreno se nadam da će djevojke i mladići poput Iris, Leona i ostalih naših natjecatelja/ica biti prepoznati u svom gradu i na sljedećoj dodjeli priznanja za sportaše grada Požege. Iza ovakvih, pravilno podignutih, kilaža, stoji veliki rad. Ja sam, kao trener, ponosan na naše natjecatelje. I kada me pitaju na natjecanju tko je ta odlična natjecateljica/natjecatelj s ponosom im kažem: to su naši natjecatelji, iz Body Art-a, iz Požege!” - izjavio je trener Robert Međugorac. 

Pročitano 907 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Rujan 2020 08:50