Ispiši ovu stranicu
Utorak, 22 Rujan 2020 12:51

Završeni radovi na energetskoj obnovi Gimnastičke dvorane Sokol

POŽEGA - Završeni su radovi na energetskoj obnovi Gimnastičke dvorane Sokol u Požegi. Radovima je izvršena zamjena postojeće stolarije i ugradnja nove vanjske stolarije, čime se postiže povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova građevine i povećanje toplinske zaštite krovne konstrukcije.

- Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje nakon provedbe projekta od 62,51%. Projektirana ušteda toplinske energije zadovoljava sektorski specifični kriterij prihvatljivosti, a to je ušteda energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta. Projektom će se postići energetska ušteda na godišnjem nivou za 53,84% te će se iz energetskog razreda D, objekt svrstati u energetski razred C. – kazao je prilikom današnjeg obilaska radova gradonačelnik Darko Puljašić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.016.866,08 kn, dok bespovratna sredstva iznose do 1.118.041,32 kn, a dolaze iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projektom energetske obnove se također sufinancira izrada projektne dokumentaciju za energetsku obnovu zgrade, stručni nadzor građenja, provedba energetskog pregleda i izrada energetskog certifikata nakon energetske obnove, usluga upravljanja projektom i administracije te promidžba i vidljivost.

Izvođač radova je tvrtka L projekt, a ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi 1.124.122,50 kn. Radovima na energetskoj obnovi prethodili su radovi na sanaciji konstrukcije dvorane čija je vrijednost 492.016,25 kuna s PDV-om.

 

(pozega.hr)

Pročitano 1238 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 12 Studeni 2020 12:26