Petak, 09 Listopad 2020 09:29

U nedjelju, 11. 10. 2020. održat će se 18. utrka u brdskom biciklizmu MTB Požega u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba „Požega“.

POŽEGA – U nedjelju, 11. 10. 2020., u Požegi će se održati utrka u brdskom biciklizmu MTB Požega, koju već tradicionalno organizira Brdsko biciklistički klub „Požega“. Riječ je o njenom 18. izdanju, što ju čini najdugovječnijim brdsko biciklističkim događajem u Slavoniji. Utrka je ujedno i Otvoreno prvenstvo Slavonije u disciplini XCO (olimpijski cross country).

Riječ je o kružnoj utrci (krug dužine 3,1 km) sa startom i ciljem na lokalitetu Šicana u Ulici Jagodnjak, a sam krug ide po dijelu Požeške gore iznad Šicane. “Zbog toga ove godine utrka nosi naziv XCO ŠICANA 2020. Inače, u dogovoru s Gradom Požega, Turističkom zajednicoma Grada i Hrvatskim šumama, članovi BBK Požega uređuju staze, skokove, zavoje i druge tehničke elemente u tom dijelu šume, s ciljem da Šicana postane pravi brdsko biciklistički poligon i idealno mjesto za treninge i natjecanja,” pojasnio je predsjednik BBK Požega Mihael Rukavina.

Natjecatelji na utrci bit će podijeljeni u 8 kategorija – 5 kategorija (kadeti, žene, veterani B i C te rekreativna kategorija sport) starta u 10:00 sati, dok ostale kategorije (elite, juniori, veterani A) svoju utrku počinju u 12:00 sati. Svaka kategorija vozi određeni broj krugova, od minimalno 3 (kadeti, žene, veterani C i sport) do maksimalno 6 (elite).

- “Nažalost, zbog restrikcija međunarodnih putovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, ove godine nećemo imati natjecatelje iz Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine, ali bez obzira na to očekujemo 50-ak natjecatelja te 30-ak osoba u pratnji iz Slavonije i drugih dijelova Hrvatske,” dodaje Mihael.

Sve informacije o utrci (pravila utrke, način prijave, detaljan prikaz staza) mogu se pronaći na službenoj facebook stranici Brdsko - biciklističkog kluba Požega. 

-  “Pozivamo građane Požege da u nedjelju dođu na Šicanu, uživaju u jesenskom danu, prošetaju po šumi uz stazu te usput uživaju u majstorijama brdskih biciklista. Posjet događaju je besplatan. Također, ukoliko netko od požeških biciklističkih rekreativaca želi iskušati svoje sposobnosti i okušati se u borbi s iskusnim natjecateljima, ovo je odlična prilika za tako nešto. Vaše prijave su dobrodošle (moguća je prijava i na sam dan utrke, na Šicani od 8:00 do 9:30 sati). Za sve natjecatelje nakon utrke osiguran je ručak,” poručili su organizatori, BBK Požega.

  Urtka će se održati uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.

Pročitano 445 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 09 Listopad 2020 09:40