Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 12 Listopad 2020 08:51

Održana redovna godišnja izvještajna sjednica Skupštine HPD Gojzerica Požega

POŽEGA - U subotu, 10. listopada 2020. je održana je redovna godišnja izvještajna sjednica Skupštine Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica Požega, na adresi: R. Hrvatske 1C, Požega. Skupština je održana prema posebnim uvjetima u skladu s epidemiološkim mjerama, bez hrane i pića. Na skupštinu su pozvani samo članovi društva, bez prisustva novinara i gostiju.

Skupštinu je otvorio predsjednik društva Višeslav Turković podnoseći izvješće o radu za 2020. godinu, a nakon njega izvješća su podnijeli tajnik, blagajnik i predsjednik nadzornog odbora. Na skupštini je donesen novi statut društva s izmjenama vezanim za osnivanje podružnica, elektronskog održavanja sjednica upravnog odbora i procedure oko održavanja izborne skupštine koja slijedi na godinu.

Nakon toga je izglasano osnivanje Podružnice HPD Gojzerica u Oriovcu, nakon čega se nazočnima obratio predstavnik podružnice Karlo Tomljenović. Zahvalio se svima iz HPD Gojzerica na suradnji i što su ih primili u svoju obitelj, te najavio povezivanje lika i djela Andrije Štampara i Ante Premužića kroz rad podružnice.

Naime Ante Premužić je rođen u Slavonskom Kobašu, dok je Andrija Štampar rođen u Brodskom Drenovcu, a cilj je povezati ih planinarskom stazom preko Oriovca. Nakon toga uslijedila je dodjela priznanja i zahvalnica, pa je predsjednik obavijestio nazočne da su ove godine članovi HPD Gojzerica Nada i Marijan Banović dobili zlatnu plaketu Hrvatskog planinarskog saveza za zasluge u planinarstvu.

Napomenuo je da je to jedno od najviših priznanja koje jedan planinar može dobiti za svoj rad u planinarstvu, te da im je to priznanje uručio na godišnjoj skupštini HPD HZZO Požega. Priznanje im je uručeno na skupštini društva koje su oni osnovali i čiji su dugogodišnji članovi, dok su članovi HPD Gojzerica Požega od nedavno.

Nada Banović se zahvalila društvu i svim nazočnima u svoje i Marijanovo ime, te pozdravila osnivanje Podružnice u Oriovcu. Zahvalnica će se uručiti Turističkoj zajednici Požeško-slavonske županije za promicanje 3. Obiteljskog izleta, koji je ove godine u Požegu doveo 550 planinara i obitelji s djecom. Na kraju sjednice usvojen je Plan rada i financijski plan za 2021. godinu, te je sjednica zaključena. Članovi društva su se brzo razišli s željom da do godine situacija bude bolja, pa da nakon skupštine mogu nastaviti sa slavljem do jutarnjih sati.

Pročitano 726 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Listopad 2020 08:58