Četvrtak, 22 Listopad 2020 13:01

HPD Gojzerica organizirala izlet u Hrvatsko Zagorje i uspon na Strahinjščicu

KRAPINA - Strahinjščica je planina strmih padina, ali ne ulijeva strah u kosti. Iz smjera Krapine do planinarske kuće vodi nekoliko markiranih putova koji omogućuju ugodne izlete. Najljepši je uspon iz Podgore preko Jelenskih pećina uskom stazom kojom se polagano i ujednačenim nagibom hoda sve do vrha Sušec.

HPD Gojzerica Požega je organizirala izlet u Hrvatsko Zagorje za 12 planinara koji su došli pozdraviti zagorske brege kružnom turom: Podgora Krapinska – Jelenske pećine – planinarska kuća na Strahinjščici (618 mnv) – vidikovac Dedek (721 mnv) – vrh Sušec (864 mnv) – planinarska kuća – Gorjak – vidikovac Slon (420 mnv) – Podgora Krapinska. 

 - "Stižemo u maglovito jutro dok bregi još spavaju. Vrijeme je idealno za hodanje, terasa planinarske kuće zove na sunčanje, vidikovac Dedek na uživanje u pogledu na Zagorje sve do Medvednice. S Gorjaka smo promatrali Ravnu goru, a s vidikovca Slon - Donačku goru u Sloveniji. Kod zadnje hiže nismo pustili suze, nego smo s osmijesima i zadovoljstvom krenuli kući.'' - rekao je Dražen Jakoubek organizator i vodič ovog izleta.

Pročitano 141 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 22 Listopad 2020 13:06