Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 26 Listopad 2020 10:05

U Požegi održano 20. državno prvenstvo u twirlingu

POŽEGA - Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, jučer se u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ održalo 20. državno prvenstvo u twirlingu. Događaj je okupio 80-ak predstavnika iz 6 klubova, odnosno 6 gradova koji se natječu u ovoj iznimno složenoj sportskoj disciplini koja sadrži elemente akrobatike, plesa i manipulacije štapom.

- "Današnji natjecatelji odmjerit će snage za Europsko prvenstvo koje se održava sljedeće godine u Poreču, Europski kup u Barceloni te Svjetsko prvenstvo u Amsterdamu. Nadamo se kako će se makar jedno od tih prvenstava moći održati, a spominju se i potencijalna online natjecanja. Djeca su presretna što su nakon dugo vremena došla u Požegu i što se mogu natjecati. Žao nam je što dio natjecatelja nije mogao doći, no nažalost takva je situacija ove godine." – rekla je na otvaranju Marina Mihelčić.

Natjecanje je uz domaćine, okupilo predstavnice i predstavnike klubova iz Kaštela, Ludbrega. Donjeg Kraljevca, Krapine i Murskog Središća. Otvorenju je prisustvovao i župan Požeško – slavonske županije Alojz Tomašević, a otvorio ga je gradonačelnik Požege i saborski zastupnik Darko Puljašić.

- "Ovo je novo normalno i ne smijemo odustati od sporta jer u zdravom tijelu živi i zdrav duh. Velika mi je čast otvoriti 20. državno prvenstvo u twirlingu upravo ovdje u Požegi, u najljepšem gradu i županiji u Hrvatskoj. Uživajte danas, neka najbolji pobjede i neka sve prođe bez ozljeda." – poručio je gradonačelnik Puljašić.

 

(pozega.hr)

Pročitano 647 puta