Ispiši ovu stranicu
Petak, 30 Listopad 2020 08:50

Održana sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza

POŽEGA - Zbog epidemioloških mjera sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza održana je na daljinu odnosno e-mailom u ponedjeljak, 26. 10. 2020. Članovi Skupštine su sa 60 glasova „za“, 2 glasa „protiv“ i 11 „suzdržanih“ usvojili ove točke Dnevnog reda  :

1. Zapisnik sa sjednice Skupštine održane 26. 05. 2020.godine.

2. Prijedlog Izmjene Finacijskog plana Požeškog športskog saveza za 2020.godinu

3. Prijedlog Programa rada Požeškog športskog saveza za 2021.godinu

4. Prijedlog Finacijskog plana Požeškog športskog saveza za 2021.godinu kao i Raspodjelu udrugama za 2021.godinu.

Prijedlog brisanja pojedinih neaktivnih udruga ostavljen je za sljedeću sjednicu na kojoj će biti i usvojene Odluke sa ove Skupštine.

 

Dvije udruge poslale su i svoje očitovanje (Fitness kllub Play i Ženski košarkaški klub Plamen Požega) dok je jedna udruga (Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac) predala svoj pismeni prijedlog.

Fitness klub Play smatra da je predviđenom raspodjelom novčanih sredstava nepravedno degradiran u kategoriju koja ne odgovara njihovim postignutim rezultatima, te da su neopravdano isključeni iz kategorije Kvalitetan sport. - "Jednostavno je neprihvatljivo da klub koji je i službeno u svom sportu najbolji u državi nije predviđen u raspodjeli kategorije Kvalitetan sport. Zbog iznesenog, ne možemo podržati predloženu financijsku raspodjelu sredstava i inzistiramo da se adekvatno vrednuju naši ostvareni rezultati" - stoji u priopćenju FK Play. 

Na njihovo očitovanje nadovezali su se i iz Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega koji se slaže sa Fitness klubom Play. U Plamenu smatraju da kriteriji za raspodjelu nisu dobri te da se premalo ulaže u ženski sport koji postiže zapažene rezultate kako u pojedinačnoj konkurenciji tako i u kolektivnim sportovima. Također su protiv prijedloga raspodjele sredstava za kvalitetan sport.

Pismeni prijedlog uputio je i HPD Sokolovac, odnosno njihov delegat Bruno Horvat i to u vezi rekonstrukcije Stadiona Slavonije. Naveo je koji su sve sportski objekti obnovljeni prošlih godina (Sportsko - rekreacijski centar, Gradski bazen, Gradska kuglana, Gimnastička dvorana Sokol). Podržava inicijativu za određivanje lokacije i izgradnju atletske staze. Uz to sve zatražio je da se u Program rada Požeškog športskog saveza za 2021. godinu uvrsti projekt rekonstrukcije Stadiona Slavonije kako bi se u nekom razumnom roku (2,3 ili 4 godine) mogla dobiti i licenca za igranje u 2. Hrvatske nogometne lige. 

 

Pročitano 540 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 30 Listopad 2020 13:53