Nedjelja, 29 Studeni 2020 07:21

Stožer Civilne zaštite donio drukčije mjere za sport od Vlade Republike Hrvatske

ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske je u četvrtak, 26. 11. 2020. na svojoj sjednici donijela nove mjere u cilju suzbijanja koronavirusa. Mjere su stupile na snagu u subotu, 28. studenog i trajat će do 21. prosinca 2020. Između ostalog donesene su i mjere za sport koje je predočio sam premijer Plenković : "Obustavljaju se sva sportska natjecanja i treninzi osim vrhunskih sportaša (1., 2., 3. kategorija) u pojedinačnim sportovima i za seniorske ekipe u najvišem rangu. Ta natjecanja i dalje će se održavati bez gledatelja i uz pridržavanje svih propisanih mjera kao što je bio slučaj i do sada. Obustavlja se rad teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara."

U petak, 27. 11. 2020. Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske donio je drugu odluku odnosno "dopustio je natjecanja i u 2. rangu natjecanja i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji" Tako su proteklog vikenda odigrane i utakmice 2. Hrvatske nogometne lige dok su ostali Savezi (Odbojkaški, Rukometni, Košarkaški,..... ) odnosno povjerenici tih liga već obavijestili klubove o prekidu natjecanja na osnovu Vladine odluke o prekidu natjecanja za sve osim za seniorske ekipe u najvišem rangu.

Ovo je još jedan pokazatelj kako se mjere pogotovo one vezane za sport donose naprečac bez nekakve logike pa je razumljivo i ogorčenje sportskih djelatnika radi zatvaranja teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara koji sigurno nisu žarište zaraze. Također nema ni nekakve velike logike oko zabrane treninga mlađih kategorija jer ako je djeci dopušten odlazak u školu gdje imaju nastavu tjelesnog odgoja nema razloga da im se zabrane treninzi pogotovo što se s druge strane od samih epidemiologa promovira kretanje i boravak na otvorenom za vrijeme ove situacije s koronavirusom. 

 

Pročitano 906 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni 2020 14:28