Petak, 18 Prosinac 2020 09:20

Održana završna konferencija projekta „Šport uključi, probleme isključi“

POŽEGA - U maloj dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi jučer je održana završna konferencija projekta „Šport uključi, probleme isključi“, namijenjenog djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti. Nositelj projekta je Katolička gimnazija s pravom javnosti Požega, dok je partner u projektu Nogometni klub Dinamo Vidovci-Dervišaga.

Vrijednost projekta je 998.838,46 kn, od čega je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala 849.012,69 kn. Projekt u trajanju od dvije godine započeo je u prosincu 2018., a tijekom projekta uključeno je više od 190 djece i mladih u sport, kupljeno je kombi vozilo za potrebe prijevoza sudionika, izgrađena je 13 metarska stijena za penjanje u dvorištu Katoličke škole, kupljena je sportska oprema za gimnastiku, plivanje i nogomet, održana su dva nogometna turnira za djecu te dvije radionice za trenere i stručno osoblje škole.

Polaznici su prošli kroz besplatnu školu u pet sportova – školu plivanja, nogometa, penjanja umjetnoj stijeni, školu atletike i gimnastike. Ravnatelj Katoličke gimnazije Ivan Bedeničić zahvalio je svima koji su sudjelovali u osmišljavanju i realizaciji projekta. U ime Grada Požege zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha istaknuo je kako je Grad Požega ponosan na provedbu ovog projekta, dok je predsjednik NK Dinamo Tomislav Čabraja zahvalio svima na sudjelovanju.

Projekt je nazočnima predstavila voditeljica Marina Jelčić Vidačić, dok je predstojnik Nacionalnog ureda Hrvatske biskupske konferencije za katoličke škole velečasni Ivica Žuljević na kraju konferencije zazvao Božji blagoslov.

Požeški športski savez predstavljali su predsjednik Nino Abramović i glavni tajnik Željko Mitrović.

Više informacija može se pronaći na službenoj stranici projekta www.sport-ukljuci.hr7.

 

(Izvor: Požega.hr/RVA)

Pročitano 485 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 18 Prosinac 2020 09:25