Srijeda, 30 Prosinac 2020 11:00

Kombijima Požeškog športskog saveza prevezena pomoć nastradalima u Petrinji

POŽEGA / PETRINJA - Dva kombija Požeškog športskog saveza jutros su prevezla pomoć u namirnicama i odjeći koju su jučer prikupili građani i sportaši Požeštine za nastradale u potresu koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolna naselja. 

Kombije su u Petrinju odvezli glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović i Igor Marač iz Turističke agencije Luks Bike Adventure koja je također organizirala prikupljanje pomoći. Kombiji PŠS-a će pomoć prevoziti i u narednim danima. 

U svim gradovima i općinama Požeško - slavonske županije organizirano je skupljanje pomoći, a priključilli su se i brojni sportski klubovi, pojednici i razne udruge. Također je od mnogih ponuđen i smještaj na području naše Županije. 

Pomoć se u Požegi jučer prikupljala ispred Trgovačkog centra Supernova.  Moto klub La Familia također je organizirao skupljanje pomoći za stanovnike Banovine. Mnoštvo mladih ljudi, po hladnoći je nesebično sortiralo i pakiralo donacije koje su pristizale iz sekunde u sekundu. Odaziv Požežana je bio ogroman. Rijeke ljudi slijevale su se iz svih smjerova grada noseći pomoć. Požeška obitelj Luke Japarić je preko facebook profila među prvima organizirala prikupljanje pomoći i prijevoz, a njihov se poziv vrlo brzo proširio među građanima. 

Požeški Odbojkaški klub "Sokol"je također organizirao skupljanje donacija (maske, maramice, toalet papir, vodu, baterije, konzerve, hranu koja nije lako pokvarljiva i osnovne higijenske potrepštine), a predsjednik kluba Ante Šunjo je osigurao kombi s kojim će se uputiti prema Sisku gdje je dogovoren sastanak s predstavnicima Odbojkaškog kluba Sisak kojima će se predati donacija. 

Pročitano 563 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 30 Prosinac 2020 11:52