Ispiši ovu stranicu
Subota, 13 Veljača 2021 07:29

Od ponedjeljka, 15. veljače dozvoljen rad teretana i fitness centara

ZAGREB - Stožer civilne zaštite predstavio je jučer svoje nove mjere koje stupaju na snagu 15. veljače 2021. i vrijede do kraja ovog mjeseca. Što se tiče sporta jedina novost je da se od ponedjeljka dopušta rad teretana i fitness centara.

I dalje nije dopušten rad plesnih škola i igraonica kao ni treninzi u dvorani za mlađe kategorije i klubove trećeg ranga i niže. Ostala je odluka da se trenirati i natjecati mogu samo klubovi prvog i drugog državnog ranga te juniorskog ranga u najvišoj kategoriji. 

Od 01. veljače je ipak dozvoljeno treniranje na otvorenom i klubovima 3. HNL i nižih liga bez odigravanja pripremnih ili prvenstvenih utakmica što je trebalo biti omogućeno od 15. veljače, ali ipak nije.

Klubovi su tako i dalje prepušteni sami sebi jer neki čak i unutar HNS-a odluke Stožera tumače tako da su pripremne utakmice trening utakmice i da su dozvoljene pa su ih pojedini klubovi odigravali već i kroz protekla dva tjedna ali opet ostaje mogućnost da klubovi koji igraju takve utakmice budu prijavljeni i kažnjeni jer je i dalje dopušteno okupljanje najviše 25 osoba na jednom mjestu dok na pripremnim susretima ta brojka prelazi i brojku od 50 nazočnih, a od toga 25 je samo na terenu (22 igrača i 3 suca) . 

Tako će se i 3. HNL - Istok vjerojatno nastaviti tek 06. i 07. ožujka, a ne 27. i 28. veljače kako je bilo prvotno planirano. Već 20. veljače trebale su se odigrati dvije zaostale utakmice, ali se sada ti susreti mogu igrati najranije u srijedu, 03. ožujka.

Dozvoljeno je samo odigravanje utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa koja će se u nedjelju, 28. veljače s početkom u 13,00 sati odigrati u Oriovcu između domaćeg Oriolika i Rudara (Labin). 

Pročitano 515 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 13 Veljača 2021 14:16