Ponedjeljak, 08 Ožujak 2021 08:49

STK Požega u 6. kolu HEP Superlige pobijedila Starr (Varaždin), a izgubila od Dugog Sela

POŽEGA - Kompletirano je 6. kolo HEP Superlige stolnotenisača koje je potvrdilo da nas čeka velika neizvjesnost do kraja sezone. Za najveće iznenađenje pobrinula se Požega, koja je na svom terenu srušila prvaka. Požežani su u subotu izgubili od Dugog Sela (3:1), no sve su naplatili u susretu s varaždinskim Starrom (3:2). I pritom dobili važne bodove, na koje zapravo nitko nije računao.

Požega se prije susreta pohvalila novim dresovima, a sad i skalpom nad prvakom. Domaćin je u vodstvo stigao nakon što je Jakelić svladao Mijatovića (3:0). Malo je nedostajalo da Požega poveo i 2:0 u mečevima nakon što je Mateša protiv Ređepa vodio s 2:0 u setovima. Ipak, iskusni varaždinski igrač je uspio okrenuti tijek susreta (-4, -13, 10, 6, 4). Varaždince je u vodstvo doveo Šantek, koji je s 3:1 pobijedio Mihaljevića.

Činilo se kako je samo pitanje trenutka potvrde varaždinske pobjede, ali nešto se i pitalo Jakelića koji je s 3:1 svladao Ređepa. Odlučujući meč Mijatović je imao sve u svojim rukama, vodstvo od 2:0, ali Mateša je režirao veliki preokret (-7, -7, 7, 8, 10) i donio svom klubu važne bodove u borbi za ostanak u superligaškom društvu. Ovim porazom Starr je definitivno miljama daleko od obrane naslova prvaka, te će prema svemu sudeći pehar opet u Dubrovnik.

Naravno, do kraja lige ima još 11 susreta, ali Libertas trenutno ima ogromnu prednost te su jedina momčad HEP Superlige bez poraza. Pituri su svoj posao odradili maksimalno, prvo su s 3:0 nadigrali Donat, a potom su s istim rezultatom porazili i Zagreb. Zagrepčani se s juga Hrvatske vraćaju s polovičnim uspjehom, već spomenuti porazom iz Dubrovnika, ali i pobjedom kod Splita (3:0).

Ista stvar je i kod Splita, koji je nakon poraza od Zagreba slavio nad Donatom (3:1). Dugo Selo ima razloga za osmijeh nakon ovog kola s obzirom na to da su se s gostovanja iz Slavonije vratili s četiri boda. I dok su bodovi protiv Slavonskog Broda iz rubrike očekivano, važnu pobjedu ostvarili su kod Požege (3:1).

Vodovod je u ovom kolu ostvario dvije pobjede, prvo su s 3:1 svladali Pulu, a potom s 3:2 Srdoče. Bila je to prava igra živaca, malo je nedostajalo da Riječani u Osijeku uzmu važne bodove, ali na kraju je ipak slavio domaćin. Kuzmić i Divković su odmah na startu šokirali Osječane. Smanjio je Markotić, s 3:2 svladao Šarčevića (5, -7, 9, -9, 7), a potom se Banek izvukao u susretu s Divkovićem. Prva dva seta su glatko otišla na stranu riječkog igrača, ali potom je Banek na isti način uzeo sljedeća tri seta (-7, -5, 6, 6, 4). Za kraj, Arbanas je s 3:0 nadigrao Kuzmića i potvrdio dva boda za Vodene.

Riječani su vjerojatno najveći pehisti ovog kola s obzirom na to da su oba meča u Slavoniji imali lijepu prednost za pobjedu. Protiv Vodovoda su ispustili 2:0 u mečevima, a protiv Cibalije su 'prosuli' dva puta prednost od 2:0 u setovima. Divković je sa Zeljkom vodio 2:0, pa potom izgubio 3:2 (-8, -6, 8, 6, 4). Potom je Kuzmić spasio meč s Lončarom (-6, 7, -6, 3, 8), da bi Šarčević izgubio nakon što je vodio 2:0 protiv Bibera (-7, -7, 12, 8, 6). Za kraj Zeljko je s 3:0 svladao Kuzmića i osigurao Vinkovčanima važne bodove. Cibalia je u sljedećem susretu s Pulom poražena s 3:0. Za goste je zaigrao i Milosavljević te za ukupnu pobjedu s 3:2 svladao Bibera. Puli je ovo također bila važna pobjeda s obzirom na neizvjesno stanje na tablici.

Libertas je prvi sa svih 11 pobjeda, slijede ga Zagreb (8-3) i Starr (9-2), koji ima isti broj bodova kao i Zagreb zbog minus boda iz neodigranog susreta s Dubrovčanima. Split i Vodovod su četvrti odnosno peti (7-4), a na šestom mjestu je Donat (6-5). Dugo Selo se popelo na sedmo mjesto (5-6), a potom slijede Požega i Pula (4-7) te Cibalia (3-8). Srdoči nisu imali previše sreće u ovom kolu te su se zadržali na 11. mjestu (2-9), dok je posljednjeplasiran Slavonski Brod (0-11).

 

(hsts.hr)

Pročitano 792 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 08 Ožujak 2021 09:16