Četvrtak, 11 Ožujak 2021 07:07

Ružičasti stol sa potpisima svjetske stolnoteniske elite – atrakcija za promociju požeških tenisača i njihovog grada

POŽEGA - Obilježavajući 70. godišnjice rada najpoznatiji svjetski proizvođač stolnoteniske opreme Butterfly iz Japana stavio je na aukciju svoj poznati ružičasti stol. Riječ je o zanimljivom stolu na kojemu su tijekom Svjetskog prvenstva u stolnom tenisu 2018. godine, a potom i sljedeći Butterfly profesionalci ostavili su svoje autograme na stolu i to: Timo Boll, Michael Maze, Jun Mizutani, Dimitrij Ovtcharov, Tomokazu Harimoto, Kristian Karlsson, Adrian Crisan, Kenta Matsudaira, Jonathan Groth, Wong Chungting, Bastian Steger, Omar Assar, Daniela Dodean, Elizabeta Samara, Andrej Gacina, Adina Diaconu, Gustavo Tsuboi, Anton Källberg, Dina Meshref, Ruwen Filus, Tiago Apolonia i drugi.

Stjecajem okolnosti nakon aukcije stol je dospio u Požegu unatoč nastojanjima da on ne napusti njemačko tlo, a i smješten je na katu dvorane Tomislav Pirc gdje igrači stolnoteniskog kluba Požege treniraju i igraju svoje prvenstvene susrete. Sav prihod od aukcije ide za liječenje Parkinsonove bolesti što je pokrenuo hrvatsko-američki umjetnik snimanja, skladatelj, izvođač, producent i mirovni aktivist Nenad Bach s ciljem zaustavljanja progresije Parkinsona korištenjem stolnog tenisa kao oblika fizioterapije.

-U klubu djeluju sve uzrasne kategorije, koje imaju trenere, a redovito treniramo u skladu sa sadašnjim okolnostima – kaže nam predsjednik STK Požega Hrvoje Dujmović. Kako je poznato klub se natječe u najvišem rangu Super ligi koja okuplja 12 najboljih momčadi u državi. Ružičasti stol Požežani sada koriste za promociju kluba i naravno grada jer se prilikom svih gostovanja ponajboljih domaćih tenisača u Požegi redovito slikaju uz njega i autograme svjetske teniske elite. Uz njega su proteklih dana obilježili Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja poznat kao Dan ružičastih majica.

 

(pozega.eu)

Pročitano 429 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 14 Ožujak 2021 07:28