Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 31 Ožujak 2021 19:47

Stožer civilne zaštite opet zabranio treniranje u zatvorenom prostoru svima osim 1. i 2. državnom rangu

ZAGREB - Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja. Nužne epidemiološke mjere određuju se u trajanju do 15. travnja 2021.

- Zabrana svih natjecanja u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta.

- Zabrana svih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta.

- Sportska natjecanja i treninzi koji su dopušteni mogu se održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a organizatori su obvezni osigurati da se svi sportaši i nužno tehničko osoblje koje je prisutno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te da se sportski objekti iznimno koriste samo za potrebe dopuštenih aktivnosti.

Prema tome na području grada Požege treniranje i odigravanje utakmica u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc do 15. travnja, odlukom Stožera civilne zaštite dopušteno je samo igračicama Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega (Premijer košarkaška liga - prvi rang), igračima Stolnoteniskog kluba Požega (HEP Superliga, prvi rang), igračima Rukometnog kluba Požega (1. Hrvatska rukometna liga - Sjever, drugi rang) i igračima Odbojkaškog kluba Sokol (2. Hrvatska odbojkaška liga - Istok, drugi rang).

Treninzi i natjecanja na otvorenom do 15. travnja nisu zabranjeni te se narednog vikenda nastavljaju već započeta natjecanja u 1. Županijskoj nogometnoj ligi Požeško - slavonskoj (NK Croatia Mihaljevci), Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonski Brod - Požega (NK Požega, NK Dinamo Vidovci Dervišaga) i u 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi - Istok (NK Slavonija Požega) kao i u svim ligama mladeži. Prvenstvo 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske (NK Lipa Stara Lipa, NK Parasan Golobrdci) kreće 11. travnja. 

Pročitano 542 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 01 Travanj 2021 09:02