Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 09:15

Održana edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

POŽEGA - U organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske gospodarske komore u Požegi  je15. i 16. travnja 2021. godine,održana Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi.

Na edukaciji je sudjelovalo dvadesetak polaznika različitog interesa, od biciklističkih vodiča, alpinista, planinarskih vodiča, organizatora sportskih događaja, turističkih agencija, OPG-a i sl.. Imali su priliku od HGSS-ovih certificiranih instruktora naučiti više o meteorologiji, sigurnom vođenju skupine na izlete i ture, orijentaciji i kartografiji, prvoj pomoći i potencijalnim opasnostima u prirodi.

Polaznici su nakon položenog ispita dobili uvjerenja o pohađanju programa osposobljavanja za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi. Velik interes za ovu edukaciju daje nadu da će i naše lokalne prirodne ljepote biti vrednovane i razvijane poput drugih popularnih turističkih destinacija.

Na edukaciji je sudjelovala i predstavnica HPD Gojzerica Požega Martina Keller, licencirani vodič u društvu.

Iz HPD Gojzerica Požega su poručili: ”Za planinarska društva vrlo je važno imati ovakve kadrove, kako bi mogli širiti postojeće i razvijati nove aktivnosti. Nastavljamo s edukacijom i školovanjem planinara, jer ljudi su najveće bogatstvo i jedina vrijednost. Od osnivanja društva 2017. godine do danas u školovanje kadrova uložili smo oko 60 posto uprihođenih sredstava, jer znamo da se tako stvaraju nove vrijednosti i razvijamo se kao društvo.”

Pročitano 382 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 09:18