Petak, 07 Svi 2021 09:50

Brdsko biciklistički klub Požega sudjelovao na XC maratonu Tour de Marča

IVANIĆ GRAD - U nedjelju, 02. svibnja, u šumi Marča nedaleko Ivanić grada održano je prvo izdanje XC maratona Tour de Marča. Unatoč tome što je nova, utrka je privukla veliki broj kvalitetnih brdskih biciklista jer je sezona sušna po broju utrka, organizatori su poznate osobe (Milo Pilski je brdsko biciklistička, a Ivica Kostelić svjetska) te je bilo  i nešto nagradnog fonda. Uz najbolje Hrvate, došlo je i nekoliko vrlo dobrih Slovenaca.

Kružna staza bila je duga preko 23 km, s oko 450 metara uspona po krugu. Kategorija EPIC (individualno i parovi) vozila je 2 kruga, dok je kategorija SPORT (samo individualci) vozila 1 krug.

Brdsko biciklistički klub Požega nastupio je s 5 članova: Matej Skuzin i Nino Pavičić u individualnom epicu, Milan Vidić i Marijana Leko u epic mješovitim parovima, a Krešimir Pavičić u sportu. Na kraju dana osvojili smo dvije brončane medalje. Matej Skuzin, kojem maraton inače nije glavna disciplina, od ukupno 55 biciklista bio je izvrstan 3. Boreći se za medalju, u završnom sprintu pobijedio je Roka Fržopa (BBK Orlov krug Vodice). Inače, individualni epic osvojio je Slovenac Gregor Sikošek (vrijeme 1:53:19), drugi je bio najperspektivniji hrvatski junior Fran Bošnjak (BBK Šišmiš Samobor - 1.53:20), dok je Skuzinovo vrijeme bilo 1:56:05.

Druga bronca došla je u mješovitim parovima: Milan Vidić i Marijana Leko dva kruga su odvezli za 6:02:54 ukupno (3:01:27 pojedinačno), sasvim dovoljno za treće mjesto od ukupno 4 mix para. Zanimljivo, iza sebe su ostavili i jedan potpuno muški par. Spomenimo i ostale naše predstavnike i njihove jako dobre vožnje: Nino Pavičić je u individualnom epicu bio 25. (vrijeme 2:26:25), dok je Krešimir Pavičić u sport kategoriji ostvario 7. mjesto od ukupno 35 natjecatelja (vrijeme 1:17:06).

Pročitano 612 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 07 Svi 2021 09:55