Ispiši ovu stranicu
Utorak, 11 Svi 2021 06:49

Stolnotenisači Požege u 11. kolu HEP Superlige pobijedili Donat (Zadar), a izgubili od Zagreba

POŽEGA - Nakon 11. kola Superlige i svih zaostatalih susreta zbog COVID-19 protokola kod muških više gotovo nema velikih nepoznanica. Barem što se tiče prvaka ili ostanka u ligi. Libertas Marinkolor je nastavio nizati pobjede, jedina su momčad ove sezone sa svih 20 pobjeda. Ovo kolo i gostovanja Srdoča (3:0) i Pule (3:0) su Piturima poslužila da proslave titulu sa svojim navijačima.

Bilo je veselo u Gospinom polju gdje su najvjerniji navijači, uz bubnjeve, baklje i zastave, proslavili drugu titulu u povijesti kluba. Zagreb je slavio u gostima kod Požege (3:1) i Slavonskog Broda (3:0) te preuzeo drugu poziciju na tablici. U stopu ga prati Split, koji je s 3:2 slavio nad Pulom i 3:1 nad Srdočima. Očekuje nas zanimljiv te dvje momčadi u posljednjem kolu. Starr je neočekivano upisao četvrti poraz ove sezone, a bod mu je otkinut u Osijeku. Varaždinci su poveli nakon što je Ređep s 3:1 svladao Baneka, ali to je bilo sve od gostiju s obzirom na to da su Osječani do kraja susreta ispustili set.

Požega je uz već spomenuti poraz od Zagreba, bodove osvojila u susretu s Donatom (3:2). Dugo Selo je najveći posao napravilo pobijedivši u zaostaloj utakmici Srdoče (3:0), a na to su nadodali dva boda u susretu s Vodovodom (3:2) i to nakon što su gubili 2:0. Banek i Arbanas su pobijedili Zlatkova (3:1) i L. Martineka (3:0), ali potom je uslijedio niz Dugoselčana. M. Martinek je s 3:1 nadigrao Markotića, L. Martinek je s 3:0 bio bolji od Baneka, a dva boda osigurao je Zlatkov pobijedivši s 3:1 Arbanasa.

Treba dodati da su Dugoselčani upisali i poraz od Cibalije (3:2). Vinkovčani su dugo vremena plesali po rubu, očekivalo se da će o ostanku ovisiti njihov susret protiv Srdoča, ali pobjedama nad Dugim Selom i u zaostalom suretu s Donatom (3:2) potvrdili su ostanak u superligaškom društvu. Donat je na proputovanju kroz Slavoniju ostvario tri poraza i pobjedu nad Slavonskim Brodom, ali zato su dva važna boda uzeli protiv Srdoča (3:1). Pula je vodila 2:1 u Splitu, ali domaći su se još jednom ove sezone pokazali kao kraljevi petog meča. Pula je na desetoj poziciji (6-11), prva iznad zone ispadanja, ali još treba odigrati čak tri zaostala meča (Slavonski Brod, Donat i Zagreb), a u posljednjem kolu dočekuje Vodovod i Cibaliju.

Srdoči sljedeće sezone neće biti dio Superlige, iako to još nije i matematički potvrđeno. Šanse za njihov spas se mjere u promilima. Drže 11. mjesto s omjerom 3-16 te će na toj poziciji i okončati ovu sezonu. Slavonski Brod se već ranije oprostio od Superlige.

STK Požega je trenutno na odličnom, 6 mjestu sa 29 bodova, a u posljednjem, 12. kolu gostuje kod Dugog Sela (22. 05.) i Starra Varaždin (23. 05.).

(hsts.hr)

Pročitano 406 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 11 Svi 2021 07:01