Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 24 Svi 2021 12:21

Stolnotenisači Požege u 22. kolu HEP Superlige poraženi na gostovanjima u Dugom Selu i Varaždinu

DUGA RESA / VARAŽDIN - Stolnotenisači Požege su proteklog vikenda odigrali dvije utakmice posljednjeg, 22. kola HEP Superlige. U subotu, 22. 05. 2021. su poraženi na gostovanju kod Dugog Sela rezultatom 3:2 dok su dan poslije poraženi u Varažadinu od Starra rezultatom 3:1. 

Tako je nakon 12 kola odnosno 22 meča završena jedna od najneizvjesnijih sezona muške Superlige. Ne samo što je bila neizvjesnost po pitanju prvaka ili tko će ispasti iz društva najboljih, već hoće li se sezona uopće privesti kraju. COVID-19 je totalno poremetio naš život, a logično da ni sport nije ostao imun. No, uz dosta preinaka prije samog početka lige, uz još više odgoda utakmica i prekid prvenstva krajem 2020., sve se uspješno privelo kraju.

Posljednje kolo zapravo i nije igralo bitniju ulogu za većinu momčadi. Najzadovoljniji sezonom su svakako Dubrovčani, koji su po drugi put u svojoj povijesti postali prvaci. Filip Čipin, Miho Simović i Tomislav Japec prošli su prvi kroz ciljnu ravninu, ostvarivši na tom putu maksimalan učinak, 22 pobjede iz isto toliko susreta. Malu proslavu imali su u posljednjem susretu sezone u gostima kod Zagreba (3:1), dok su pravu proslavu imali nakon susreta sa Srdočima kada su igrali u Gospinom polju. Inače, titulu su matematički potvrdili kolo prije pobjedama nad Starrom i Dugim Selom.

U Medarskoj su im pehar i medalje uručili predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš i direktor Renato Čengić. Pituri su nakon tri sezone 'oteli' pehar prvaka iz ruku Starra, koji se na kraju zadovoljio drugim mjestom. Turbulentna sezona za Varaždince, kojima situacija s koronavirusom sigurno nije pogodovala. Bronca je pripala Zagrebu, koji se dugo vrzmao oko drugog mjesta, ali za potvrdu im je trebala pobjeda u zadnjem susretu nad Libertasom. Zagrepčani su izgubili 3:1 i završili treći.

Split je ove sezone obilježio sezonu s pobjedama u petom meču, nadali su se da će biti koje mjesto više, ali na kraju su četvrti. U posljednjem kolu izgubili su 3:2 od Zagreba i 3:1 od Donata. No, ti susreti na kraju su bili više za prestiž, jer nisu mogli ni gore ni dole na tablici. Vodovod je peti, u odnosu na tri protekle sezone pali su za jedno mjesto, ali imali su dosta stabilnu sezonu, uz poneko iznenađenje kada su 'skinuli' Starr. Donat se ove sezone vratio u superligaško društvo i bez većih problema je očuvao taj status. U drugom dijelu je imao dosta nadoknada, ali s 11 pobjeda i isto toliko poraza su u zlatnoj sredini.

Od 7. do 11. mjesta bilo je dosta promjenjivo tijekom sezone, pogotovo u drugom dijelu sezonu. Dugo Selo je završilo na sedmom mjestu s 10-12. Kroz cijelu sezonu su pet puta morali čestitati suparnicima nakon pet susreta. No, na kraju su popravili statistiku i dvaput slavili nakon petog meča.U nastavak sezone krenuli su silovito i nanizali sedam pobjeda za miran san.

Požega ih prati u stopu na 8. mjestu s omjerom 9-13. Novaci u ligi održali su superligaški status, a uz to su priredili pokoje iznenađenje kao pobjedu nad Starrom. Pula je imala turbulentnu sezonu, ostali su bez Runjića, nije im igrao Maraković, ali na kraju su uspjeli izbjeći zonu ispadanja. Pet pobjeda u nastavku sezone i završili su deveti s omjerom 8-14. Isti učinak ima i desetoplasirana Cibalia. Vinkovčani su po prvi put u svojoj povijesti igrali Superligu i tu će biti i sljedeće sezone. U nastavku sezone ostvarili su čak šest pobjeda i potvrdili ostanak.

Srdoči se vraćaju u niži rang. U nastavku Superlige ostvarili su tek jednu pobjedu, ukupno tri, te je teško bilo za očekivati da će očuvati svoj status. U prilog im sigurno nije išlo što su usred sezone ostali bez Amerikanca Zarehbina. Bili su nekoliko puta blizu još ponekom 'skalpu', ali više od 11. mjesta nije išlo. Slavonski Brod je upisao 0-22, već ranije je bilo jasno da seli u niži rang natjecanja. Brođani će nakon sezone 2017./18. napustiti Superligu.

(hsts.hr)

 

Pročitano 364 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Svi 2021 12:46