Ispiši ovu stranicu
Utorak, 25 Svi 2021 11:34

Osam članova Brdsko bicikističkog kluba Požega osvojilo preko 200 bodova na 3. kolu Slavonske brdsko biciklističke lige u Virovitici

VIROVITICA - Slavonska brdsko biciklistička liga (Giant SBBL) ove godine doživljava pravu renesansu. Nakon prošlogodišnje pauze uzrokovane koronavirusom, čini se da su svi jedva dočekali malo pravog utrkivanja i uživanja u prirodi. Treće kolo održano je u nedjelju, 23. 05. 2021. u Virovitici (točnije, na predjelu oko virovitičkih ribnjaka južno od samog grada), a već tradicionalno odličan organizator bio je BK Bor.

"Put šarana" je staza koju velika većina voli voziti, staza s puno singletrackova, lijepim pejzažima, ne pretjerano tehnički zahtjevna, ali daleko od toga da je lagana. Kada se tome pridoda lijepo vrijeme, nije čudo što su se na startu našla čak 123 biciklista što je možda i rekord lige. Naravno, spektakl nije mogao proći bez Požežana, ovaj put čak 8 ih je krenulo u borbu za pojedinačne i klupske bodove.

U vrlo brojnoj kategoriji elite (18 biciklista na startu) naš Matej Skuzin nastavlja dominaciju. Nakon uvjerljive pobjede u Brodu i napete završnice u Osijeku, Skuzin u Virovitici ponovo nije dao nikakvu nadu ostatku konkurencije - pobijedio je s vremenom 1:36:06, čak 5 minuta i 16 sekundi ispred drugoplasiranog Luke Horvata iz BK Osijek 2010. Treći je bio Sandy Kovačević (BK Rijeka).

Naš drugi elitaš Nino Pavičić nastavlja s dobrim rezultatima i konstantno je u bodovima (u SBBL-u prvih 15 natjecatelja u kategoriji osvaja bodove). Jučer je bio 10., samo jedno mjesto slabiji od aktualnog prvaka Hrvatske u disciplini XCO.

Među juniorima Filip Križanac zauzeo je 2. mjesto od ukupno 7 natjecatelja. Pobijedio je (uvjerljivo) Mateo Hudoletnjak iz BK Rotor Koprivnica. Filip je do sada ove sezone na sve tri utrke zauzeo drugo mjesto, što ga stavlja na vrh ukupnog juniorskog poretka.

Novo lice je Branimir Banko u kategoriji kadeta. Branimir je do sada nastupao samo na požeškoj utrci, jučer je imao vatreno krštenje na nekoj utrci izvan matičnog grada. Nastupio je izvrsno, zauzevši drugo mjesto od 10 prijavljenih kadeta.

Ne sjećamo se kada je na startu SBBL-a bilo 8 natjecateljica, a među njima i naša Marijana Leko, koja je u stvarno jakoj konkurenciji zauzela 5. mjesto.

Među veteranima imali smo po jednog predstavnika u svakoj od tri veteranske kategorije. Najbolji je bio Tihomir Šatrović (2. mjesto u veteran B, od 21 natjecatelja na startu). Medalju je osvojio i Krešimir Pavičić (3. u veteran C), dok je Milan Vidić u veteranima A s 11. mjestom osvojio nekoliko vrijednih bodova.

Zahvaljujući svim ovim rezultatima BBK Požega je u Virovitici osvojio preko 200 bodova u klupskom poretku SBBL-a. Iako još nije objavljen zbirni pregled bodova nakon sva tri kola, sigurni smo da smo povećali prednost u ukupnom poretku klubova koju smo imali nakon utrka u Sl. Brodu i Osijeku (nakon dva kola imali smo 349 bodova, drugi je bio BK Osijek 2010 s 313, a treći BK Festung Sl. Brod s 283).

Sljedeće kolo SBBL-a vozi se 20.6. u Našicama (XCO Lapovac), ali do tada nas čeka još puno drugih biciklističkih nastupa i uzbuđenja.

 

(bbk požega)

Pročitano 849 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 25 Svi 2021 12:16