Ponedjeljak, 31 Svi 2021 08:29

Članovi Powerlifting kluba Body Art osvojili 6 zlata na natjecanju u Pitomači

PITOMAČA - Odličan vikend je iza požeških powerliftera! Konačno je epidemiološka situacija omogućila održavanje natjecanja. Prošlogodišnje, odgođeno, natjecanje održano je ovog vikenda 29. i 30.5.2021 u Pitomači. Organizatori su osigurali odličnu dvoranu i uvjete za naše liftere.

Prvog dana, u subotu, boje BODY ART kluba branio je kadet Leon Dokša. Nastupio je u kategoriji do 93 kg. S podignutih: čučanj 220 kg, potisak s klupe (bench press) 130 kg i mrtvo dizanje 220 kg dominirao je svojom težinskom kategorijom, a ti liftovi su mu osigurali i ukupnu pobjedu (najbolji kadet natjecanja). Leon ima 15 godina, ali već je privukao pažnju hrvatske powerlifting zajednice na sebe.

Drugog dana natjecanja, u nedjelju, boje PLK BODY ART-a branila je kadetkinja Iris Šilobodec i Master I natjecatelj Darijo Marković. Iris se natjecala u powerliftingu, a Darijo u bench press-u. Iris dominira svojom kategorijom do 76 kg kadeti. Podiže 120 kg u čučnju, 65,5 kg u bench pressu (novi državni rekord) i 147,5 kg u mrtvom dizanju (novi državni rekord – popravila svoj stari rekord za 16,5 kg!) Pobjeđuje u svojoj težinskoj kategoriji, ali postaje i najbolja kadetkinja natjecanja (ukupna pobjednica). I ona ima samo 15 godina.

Na kraju izlaze bencheri. Darijo ima „lakši“ put do zlata zbog manje konkurencije, iako podignuti 155 kg nije lako. S tim rezultatom pobjeđuje u kategoriji , težinskoj i Master I. To je ujedno i njegov osobni rekord, popravljen za 5 kg. Na kraju vikenda PLK Body Art vraća se kući sa 100% učinkom : 6 zlata, tri su iz težinskih kategorija, tri iz apsolutne dobne kategorije (kadeti i master I).

"Kao trener želim naglasiti da smo dva puta prekidali pripreme (zatvoren fitness, odgođeno natjecanje…) i kretali iz početka, ali ovi šampioni nisu odustajali, strpljivo su čekali trenutak da prikažu rezultate svog rada. Nadam se da će naš ozbiljan rad biti prepoznat i od strane grada Požege, županije, Požeškog športskog saveza, jer ovi natjecatelji, posebno ovo dvoje kadeta, predstavljaju sebe, naš klub Body Art, grad Požegu i Požeško-slavonsku županiju na najbolji mogući način. Sada slijedi kraći odmor, a zatim kreću pripreme za državno prvenstvo 18.9. u Zagrebu" - izjavio je Robert Međugorac, trener požeškog kluba.

Pročitano 409 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 31 Svi 2021 08:39