Utorak, 15 Lipanj 2021 11:20

Tradicionalna Škola plivanja Požeškog športskog saveza održat će se i ovog ljeta

POŽEGA - Tradicionalna ljetna Škola plivanja Požeškog športskog saveza će se održati od 05. do 23. srpnja na Gradskim bazenima u Požegi. 

U školu će se moći upisati djeca od najmanje 4 godine starosti. Škola plivanja će trajati 15 radnih dana ( od ponedjeljka do petka). Djeca ce biti raspoređena po grupama znanja plivanja, svaka grupa po 2 školska sata dnevno. Sveukupno će obuka trajati 30 školskih sati. Radit će se u dvije kategorije: 1. Obuka neplivača, 2. Usavršavanje plivačkih tehnika.

Na kraju obuke bit će kao i svake godine organizirana završna provjera i dodjela diploma polaznicima. Školu plivanja će voditi profesori kineziologije. Prošle godine u Školu plivanja Požeškog športskog saveza bilo je upisano 220 polaznika

Svi detalji i informacije oko održavanja škole bit će poznati kroz nekoliko dana odnosno kada Izvršni odbor Požeškog športskog saveza na svojoj redovnoj sjednici donese sve potrebne odluke oko organizacije i provedbe ovogodišnje Škole plivanja. Kao i svake godine svi polaznici će imati besplatan ulaz na bazen tijekom cijele sezone kupanja. 

Požeški športski savez se početkom godine prijavio na natječaj Ministrstva turizma i sporta u programu "Hrvatska pliva 2021" sa svom potrebnom dokumentacijom i projektom koji je napravljen u suradnji sa Lokalnom razvojnom agencijom Požega.

Temeljem provedenog Natječaja, Ministarstvo turizma i sporta je donijelo odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača "Hrvatska pliva" u iznosu od 3.098.476,65 kuna.

Požeški športski savez dobio je 90.883,10 kuna za organizaciju ljetne škole plivanja 2021. na Gradskim bazenima. 

Pročitano 577 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 18 Lipanj 2021 12:58