Nedjelja, 04 Srpanj 2021 07:27

Na jezeru Požega u Turniću održan "Peti šaranski kup Ulovi i pusti Požega"

POŽEGA - Na jezeru "Požega" u Turniću od 25. 06 do 28. 06. održan je peti šaranski kup u organizaciji Športsko ribolovne udruge "Ulovi i Pusti" Požega. Uz domaće ekipe nastupile su ekipe iz Ludbrega, Osijeka, Nove Gradiške, Velike Ludine i Pleternice.

Natjecanje je obilježilo olujno nevrijeme s tučom koje je napravilo velike štete svim ekipama na priboru. Nakon završetka oluje,domaće ekipe su saznale da imaju i velike materijalne štete i na svojim obiteljskim kućama, automobilima. Natjecanje je prekinuto na dva sata da se saniraju i poprave boksovi.

- "Pohvalio bi sve ekipe jer nisu htjeli prekinuti natjecanje zbog nastale štete,neki su odlazili krpati svoje krovove i vraćali se opet na vodu. RESPECT! Ovaj kup se nikad neće zaboraviti, najbitnije je da su sve glave ostale čitave. Nakon drugog jutra,raspoloženje se popravilo, krenulo se loviti i borba je bila odlična do samog kraja." - izjavio je Robert Beble, predsjednik ŠRU Ulovi i Pusti. 

Prvo mjesto osvojila je ekipa CT Kumovi Velika Ludina sa ulovljenih 455,34 kg ribe, drugo mjesto osvaja ekipa CT Vretenac Požega sa 238,11 kg dok je trećeplasirana ekipa bila CT Carp Shop Ivčetić sa ulovljenih 162,43 kg ribe.

Mini ulov pripao je Oliveru Magdiću iz CT Cimeri Nova Gradiška sa šaranom 1.44kg,dok je vele ulov pripao Željku Lesaru iz CT Kumovi Velika Ludina sa ulovom šarana od 20.16 kilograma. Na kupu je sveukupno ulovljeno 1.281,84 kilograma šaran i amura.

Organizator se zahvaljuje trgovini Carp Shop Ivčetić i Milković Carp Leads na nagradama za natjecatelje,kao i sudcima koji su odlično odradili ovo natjecanje. Da nije bilo olujne tuče, sigurno bi bio srušen rekord ukupnog ulova na jezeru u Turniću na natjecanjima, ali to se može ispraviti slijedeće godine na šestom kupu Ulovi i Pusti Požega.

Do tada svima koji volite ribolov i šaranolov Bistro !

Pročitano 762 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 04 Srpanj 2021 07:56