Ponedjeljak, 05 Srpanj 2021 11:19

Matej Jaroš ostvario zapažen rezultat na Europskom prvenstvu u klasi EMX Open u Italiji

MAGGIORA - Proteklog vikenda, vozač Moto kluba Požega Promet Matej Jaroš, nastupio je na prvoj utrci Europskog prvenstva u klasi EMX Open u talijanskoj Maggiori, gdje su setakođer vozile i utrke svjetskog MXGP prvenstva. Početak dana za Mateja počeo je solidno, gdje zauzima 20. mjesto na kvalifikacijama od 37. vozača koji su nastupili.

Prva utrka nakon gužve na startu, držao se između 12. i 15. mjesta sve do dva kruga pred kraj, kad mu se dogodio peh. Nažalost loša procjena s gorivom ga je koštala dobrog rezultata te je bio primoran otići u pit lane i na njegovu žalost završiti tek kao 33.

Pun želje i motiva da se dokaže, drugu utrku fantastično starta, te se drži na trećem mjestu, a u drugom krugu kratko prelazi i u vodstvo utrke. Uz malo dodatnog fizičkog treninga i ponešto financijske pomoći u sezoni, jer se radi o užasno skupom sportu, a sponzora je jako malo, pokazao je da se na njega može itekako računati ne samo na sportskoj sceni u Hrvatskoj nego i na Europskim utrkama.

Na kraju je ponestalo malo snage, te završava na fantastičnom 10. mjestu druge vožnje, a čime je ukupno završio na 18. mjestu na Europskom prvenstvu u klasi EMX Open u talijanskoj Maggiori.

Matej Jaroš ovog vikenda na utrku je išao u pratnji obitelji Jakopec koji su uvoznici za Kawasaki, a koji su mu dugi niz godina od pomoći te im se i ovim putem zahvaljuje. Sljedeću utrku u Europi, za koju se Matej nada da bi mogao otići, trebala bi se održati u Loketu (Češka), 25. srpnja 2021. godine. Želimo mu puno sreće i dobrih rezultata u budućnosti, naravno bez ozljeda.

Pročitano 433 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 05 Srpanj 2021 11:23