Četvrtak, 08 Srpanj 2021 12:55

Boćarski klub Smrik organizirao noćni turnir u boćanju na svom boćalištu u Golobrdcima

GOLOBRDCI - U subotu, 03. sprnja u Golobrdcima je održan noćni turnir u boćanju. Igra je to u kojoj su ozljede vrlo rijetke, a igrati mogu stari i mladi. Bilo je hrane, pića i smijeha, a cilj turnira bilo je druženje kao i upoznavanje s tim sportom koji i nije toliko popularan kao nekada. Boćarski klub "Smrik" je osnovan 1994. godine.

Od samog osnutka za njega igra 62-godišnji Željko Kovačević koji nam je govorio o klubu i samom turniru : "Trenutno se natječemo u prvoj županijskoj ligi Baranje i Slavonije što nije niži rang. Zbog financijskih sredstava i situacije kakva je, klubovi su raspoređeni po županijama dok smo se prije natjecali od Požege do Vinkovaca, Vukovara i puno drugih gradova. Ovaj turnir je održan na 'nivou' sela, a boćanjem se mogu baviti i amateri. Njegova bit je druženje, posebno u ovakvo vrijeme koje nas je zadesilo. Kroz klub je prošlo puno igrača, nekih nažalost nema danas, a vidjeli smo i da je jedno vrijeme sport bio nepoznat i županiji i sportskom savezu dok sada više nije tako."- za SBplus kazao je vjerni član Boćarskog kluba „Smrik", Željko Kovačević.

Klubu su se počele priključivati i mlađe generacije, a jedan od novih najmlađih članova je Željkov sin, 29-godišnji Josip Kovačević koji je odlučio ići očevim stopama. O svom dolasku u klub kazao nam je nešto više on sam : " Dugo godina živio sam na moru pa u Zagrebu zbog posla, a sada sam se vratio kući na selo. Sljedeća odluka, kada sam se vratio, bila je postati član kluba jer želim nastaviti tradiciju i naslijediti oca koji boća dugi niz godina. Trenutno sam najmlađi član, svi su me super prihvatili iako ih većinu poznajem, jer smo svi tu domaći tako da je ekipa odlična kao i atmosfera. Pokušavam svoje vršnjake i kolege koji imaju vremena privući da dođu" - za SBplus kazao je novi član kluba, Josip Kovačević dodavši kako još nije naučio sva pravila te da sport djeluje kao jako jednostavan, no zapravo je zahtjevan, ali i zanimljiv.

U klubu se našao i novi - stari član, a zašto je otišao te što ga je potaklo da se vrati i u kakvom stanju je bio kazao nam je 56-godišnji Vinko Soldo :  "Predsjednik Dario Šarić me pozvao da igram jer je klubu nedostajalo igrača, a igrao sam davno za njih prije 15-ak godina. Nogomet više ne mogu igrati, ovo je lakše i zato sam ponovno došao. Usput smo pozvali još neke svoje prijatelje. Sada je ovo na neki način dobra ekipa. Stanje kluba je sada puno bolje, prije je objekt bio dosta loš, a sada smo radnim akcijama, dijelom i donacijama Grada pridonijeli da to na nešto sliči. - za SBplus kazao je novi - stari član, Vinko Soldo.

Kako je Željko kazao su ovoga vikenda na turniru mogli sudjelovati i amateri, oni koji nisu nikada primili boću u ruku. Natjecalo se 11 ekipa koje su se sastojale od po tri člana - jednog profesionalca i dva amatera. Iako je turnir bio više društvenog nego natjecatejskog duha prva tri mjesta su osvojila 'medalje' za disciplinu „Trojke", a Mladen Antunović dobio je priznanje „Najboljeg valjača" otvorenog noćnog turnira u boćanju.

Iako nije u pobjedničkoj ekipi, članica osvojene 'Srebrne medalje' amaterka Danijela Margeta proglašena je najboljom igračicom turnira, a tko zna možda upravo ona postane prvim ženskim članom Boćarskog kluba „Smrik".

(sbplus.hr)

Pročitano 685 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 08 Srpanj 2021 13:15