Utorak, 13 Srpanj 2021 12:01

Od iduće sezone i ženska ekipa Stolnoteniskog kluba Požega igrat će u HEP Superligi

ZAGREB / POŽEGA - Novi članovi Superlige u sezoni 2021./22. su STK Zagreb i STK MSCT Čakovec u muškoj konkurenciji te STK Zagreb i STK Požega u ženskoj konkurenciji.

Zagreb (Dragutin Šurbek, Marko Vidaček, Neven Juzbašić, Vjekoslav Nemec i Tin Antonić) je na završnom turniru 1. HL Zapad osvojio prvo mjesto ispred TIS-a, Samobora, Velike Gorice i Zaboka. Čakovec (Matija Barić, Filip Godina, Filip Panić i Samir Kučević) se plasirao u Superligu nakon što je u doigravanju 1. HL Istok s 4:2 i 4:1 bio bolji od Mladost Petrinje.

Kod djevojaka u 1. HL Zapad igrao se jedan meč za ulazak u Superligu, a Zagreb (Maja Šuman, Klara Bardač, Zrinka Rebić, Nina Jurić i Tamara Nakić) je s 4:0 bio bolji od Jadran Poreča. Iz 1. HL Istok u Superligu se direktno plasirala ekipa Požege (Nikolina Raguž, Nataša Skočilović, Hana Kroužil, Nera Vujasinović i Laura Ambruš).

Svi klubovi će po prvi put igrati u najjačem rangu hrvatskog stolnog tenisa, a zanimljivo je da je Zagreb u viši rang istodobno ušao s obje ekipe. Također, u Superligi će dvije ekipe imati i Požega, s obzirom na to da se od sezone 2019./20. u Superligi natječe i njihova muška ekipa.

Čestitke svim novim superligašima!

 

Pročitano 712 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 15 Srpanj 2021 17:38