Subota, 31 Srpanj 2021 22:59

Članovi Ronilačkog kluba Požega sudjelovali na eko akciji na rijeci Dunav u Vukovaru

VUKOVAR -  Članovi Ronilačkog kluba Požega sudjelovali su na tradicionalnoj eko akciji u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar koji je osnovan je 2004. godine i trenutno broji 35 članova.

- „Jako smo dobro opremljeni zahvaljujući Županiji koja je prije četiri godine povukla Europski projekt EMBER pa smo dobili jako puno opreme od kombija, gumenog čamca, kompresora…mogu reći zadnji krik tehnologije.“-istaknuo je Marijo Kamenjaš, predsjednik kluba.

Klub tradicionalno uz svoje redovite djelatnosti organizira i eko akcije. Ove subote održana je 11-ta Eko akcija koja se radi na rijeci Dunav.

- „Okupilo se je jako puno sudionika iz cijele države i iz susjedne Bosne i Hercegovine. Iskreno nismo očekivali ovakvu situaciju s Dunavom, protiv prirode ne možemo ,vidljivost je gotovo nikakva, naše su ruke oči, idemo isključivo na opip. Dunav je trenutno boje kave i kad zaronimo gotovo se ništa ne vidi, što uspijemo napipati-to je to. Očekivao sam da će vodostaj biti ispod 100,čak oko nule u ovo doba godine, međutim ove poplave što su se dogodile u Njemačkoj donesle su ovdje tolike vode“- istaknuo je Marijo Kamenjaš.

Unatoč teškim uvjetima akcija je održana jer sam cilj akcije je, osim čišćenja Dunava, poticanje i ekološke svijesti građana, da se smeće ne baca. Akcija je prilika i da se okupe ronilačka društva i razmjenjuju iskustva. Na ovoj akciji sudjelovali su klubovi iz Zagreba, Splita, Metkovića, Mostara, Slavonskog Broda, Požege i naravno klub domaćin.

Pročitano 484 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 07 Kolovoz 2021 06:06