Utorak, 24 Kolovoz 2021 09:12

Vozači Moto kluba Požega Promet odlični u nastavku motocross sezone u Krašiću

KRAŠIĆ - Proteklog vikenda na utrci Otvorenog Prvenstva Hrvatske, koja se održala u Krašiću, nastupili su i članovi Moto kluba Požega Promet.

U klasi MX Ladies prvo mjesto osvojila je naša vozačica Enola Šamu, u klasi Veterani A, Ivica Jakopec zauzeo je 4.mjesto, u klasi MX2 Kristian Jakopec je zauzeo 4.mjesto, nakon odlično prikazane vožnje gdje je zaslužio i postolje, no nažalost manjak sreće i sitni padovi su ga koštali postolja jučer, a u najjačoj klasi MX OPEN, najbrži požeški motociklist Matej Jaroš, nakon odličnih startova i borbi s Matijom Kelavom i Lukom Crnkovićem, zauzima odlično drugo mjesto.

Posebno zanimljiva je bila druga vožnja, gdje je imao odlične borbe s Crnkovićem do samog kraja utrke, a ni pobjednik Kelava nije bio daleko. Uz još malo više fizičke spreme, možemo očekivati Mateja u sljedećim utrkama i u borbi za prvo mjesto, a pogotovo na domaćoj utrci u Požegi, koja bi se trebala održati sredinom 10. mjeseca, ako to dopuste epidemiološke mjere.

Moto klub Požega Promet u seniorskoj konkurenciji osvojio je treće mjesto (Jakopec, Jaroš).

Nakon jučerašnje utrke za Mateja Jaroša nema puno odmora, planira nastupiti na završnici Europskog prvenstva klase EMX Open u Turskoj, u dalekom Afyonkarahisaru, gdje će biti održane čak dvije utrke, te Matej uz malo sportske sreće ima šansu biti među 15. najboljih vozača Europe u najjačoj klasi OPEN.

Također, to će mu biti dobra uvertira i za predstojeći Svjetski kup nacija u motocrossu, a to je najveće Svjetsko motocross natjecanje koje će se održati u talijanskoj Mantovi, zadnji vikend u 9.mjesecu. Matej Jaroš ponovno će imati čast predstavljati Hrvatsku motocross reprezentaciju.

Nastavak prvenstva Hrvatske je 12. rujna u Kozarevcu.

(034portal.hr)

Pročitano 460 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 24 Kolovoz 2021 09:18