Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 13 Rujan 2021 13:17

Na motodromu Glavica održano Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama -Nagrada Požeško-slavonske županije

POŽEGA - Na popularnoj požeškoj stazi Glavica proteklog vikenda održano je Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama koje svake godine okupi više od tisuću posjetitelja. Gotovo stotinu vozača te brojne klase motocikala poput oldtimera, motocikala s prikolicom, skutera i drugih privukli su velik broj gledatelja, obožavatelja ovih ljubimaca na dva kotača.

Utrku je otvorio gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić i poželio svim natjecateljima sigurnu utrku i dobre rezultate.

U disciplini oldtimer motocikala, pobjednik utrke klase 9 je Vjekoslav Pavelić, član MK Sokol Požega, dok je Davor Grgan, član MK Požega Promet utrku završio na drugom mjestu. Ovo je bila jedna od najzanimljivijih utrka dana. 

Pobjednik klase 7 je Mihaly Nemeth iz MK Požega Promet, a u istoj klasi Miroslav Peklić iz MK Sokol je zauzeo četvrto mjesto. Miroslav Peklić osigurao je ovim bodovima drugo mjesto u ukupnom poretku, bez obzira na nedjeljni rezultat. Njegov brat Mario Peklić je pobjednik klase 6, član MK Sokol Požega, koji je ovom pobjedom potvrdio naslov prvaka u ovoj klasi.

Dva vozača imaju požeški klubovi u klasama cestovnih motor utrka. U jačoj klasi 1000 SST član MK Požega Promet Dejan Blažević bio je peti, dok je u klasi 600 SST sjajni mladi vozač Antonio Čiko, član MK Sokol, zauzeo treće mjesto. Čiko je ovim rezultatom osigurao treće mjesto na kraju sezone.

U poretku klubova u kategoriji oldtimera MK Sokol osvojio je treće mjesto, dok je MK Požega Promet bio sedmi. Prvo mjesto u poretku timova u kategoriji oldtimera osvojio je AC Radić Požega. I na kraju, u poretku klubova cestovnih moto utrka, peto mjesto za MK Sokol, a sedmo mjesto MK Požega Promet.

U nedjelju je održan drugi dan Otvorenog prvenstva Hrvatske, ujedno i posljednja utrka sezone u ovim disciplinama. 

(034.portal.hr)

Pročitano 519 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 13 Rujan 2021 13:25