Ponedjeljak, 27 Rujan 2021 09:11

Otvorena "Požeška planinarska obilaznica" u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica

POŽEGA -U organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica, na Trgu Svetog Trojstva u Požegi svečano je otvorena Požeška planinarska obilaznica.

- “Požega je do danas bila jedini grad u Hrvatskoj koji u svom zaleđu ima planine, a nema planinarsku obilaznicu – tome je kraj!” poručili su požeški planinari. Požeška planinarska obilaznica – PPO – duga je 34 km, sa 6 kontrolnih točaka, a počinje i završava na Trgu Svetog Trojstva u Požegi.

Svečani početak “života” ove obilaznici koju su s puno ljubavi i truda uredili požeški planinari svojim su dolaskom uveličali predstavnici Hrvatskog planinarskog saveza markacist Ronald Schreiner i dopredsjednica Jadranka Čoklica te brojni lokalni i gostujući prijatelji, ljubitelji prirode i planinarstva.

“Požešku planinarsku obilaznicu posvetili smo gradu Požegi i Požežanima, a nadamo se da će svoj značaj pokazati u segmentu razvoja planinarstva ali i turizma.Požega je do danas bila jedini grad u Republici Hrvatskoj koji ima planine u zaleđu, a nema svoju obilaznicu,” rekao je predsjednik HPD Gojzerica Višeslav Turković uz zahvalu svima članovima društva koji su dali doprinos u realizaciji ovog vrijednog projekta te posebno Gradu Požegi koji iz podržava u svim njihovim planovima.

U ime gradonačelnika Požege i svoje osobno sve nazočne pozdravio je zamjenik Borislav Miličević. “Koristim priliku čestitati članovima HPD Gojzerica koji su uložili puno truda, znanja i ljubavi u ovu prelijepu planinarsku obilaznicu, u kojoj su uključene sve znamenitosti kojima se mi u gradu Požegi ponosimo. Siguran sam da će planinari i svi koji budu prolazili ovom obilaznicom putem skupljati samo pozitivne i pamćenja vrijedne dojmove,” rekao je Miličević.

(slavonski.hr)

Pročitano 434 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Rujan 2021 09:19