Utorak, 28 Rujan 2021 09:40

Planinari požeškog Sokolovca organizirali izlet ʺPapuk – Kaptol – Bazova glavaʺ

POŽEGA  - U nedjelju, 26. rujna 2021. dvadesetak članova Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega odlučilo je odraditi tradicionalni nedjeljni izlet. Cilj je bio Papuk- Bazova glava. Veselo planinarsko društvo se okupilo kod "Ćire" u Požegi te se automobilima uputilo put Kaptola gdje je počeo planinarski pohod u 9.00 sati.

Trasa kojom se hodalo je bila Kaptol (Kamenjak) – Medved (376 m) – Meunička glava (558 m) – Rastovac (584 m) – Vodice – Bazova glava (773 m) – lovačka kuća „Vodice“ (LD „Vepar“ Kaptol) – Petkova glava (472 m) – Doljanovci Barice – Kaptol (Kamenjak).

Kroz gusto jesensko lišće uz lijepo, toplo i sunčano vrijeme skupina planinara se probijala bespućima prelijepe planine Papuk koja svaki put sve sudionike pohoda ne ostavlja ravnodušnima. Uz veseli razgovor i pokoju pjesmu vrijeme brzo curi tako da duljina trase od 13 kilometara nije predstavljala nikome problem. Nakon ugodnog planinarenja veća pauza se iskoristila za pec party koji je zamirisao Papukom sa tradicionalnim slavonskim delicijama slaninom i kobasicom na ražnju. Sve navedeno dobro se zalilo vrhunskom kapljicom vina tako da je dojam bio potpun.

Onako teškog koraka krenulo se prema autima. Prekrasni jesenji vidici, proplanci i šuma su zvali ponovno na povratak. Planinarska tura je završila iza 16.00 sati. Potpora izletu je bio član HGSS-a Davor Martinčić, a vodič ovog prekrasnog izleta vječni planinar i istraživač Tomislav Garilović. Na kraju svakoga izleta vrijedi krilatica da umor prolazi a zadovoljstvo ostaje kao i poziv svim ljudima dobre volje i otvorenog srca da se pridruže narednim akcijama HPD-u "Sokolovac" Požega.

Pročitano 85 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 29 Rujan 2021 09:49