Ispiši ovu stranicu
Utorak, 12 Listopad 2021 11:07

Stolnotenisači Požege u 2. kolu HEP Superlige pobijedili u Čakovcu, a izgubili u Varaždinu

VARAŽDIN / ČAKOVEC - Kod superligaša je proteklog vikenda odigrano nepotpuno 2. kolo s obzirom na to da se zbog Covid-19 protokola nisu odigrala čak četiri susreta.

Najviše zadovoljstva u ovom kolu imaju GSTK Zagreb i Pula. Obje momčadi su ostvarile po dvije pobjede, a do tih uspjeha stigli su preko slavonskih sastava. Zagrepčani su u dvobojima sa Slavoncima prošli neokrznuti, i s Cibalijom i Vodovodom su slavili s 3:0. U mečeve su ušli s problemima, pogotovo jer nisu mogli računati na Maglića, dok je Šantek još u procesu oporavka od ozljede. No, svejedno Šantek je u dosadašnjim susretima ostvario sve tri pobjede, a protiv Vodovoda je svladao osječkog prvog igrača Fučeca s 3:1 (10, -11, 6, 14). Ban je potvrdio da je i dalje u dobroj formi, a bez greške partije odrađuje i Zovko, koji isto ne zna za poraz.

Pula je ostvarila lijepu pobjedu protiv Vodovoda i to u odlučujućem petom susretu (3:2). Posebno važan meč bio je onaj s kojim je Pula povela 2:1, kada je Krstevski s 3:2 (13, -5, 7, -7, 2) svladao Arbanasa. Osječani su se vratili na krilima Fučeca, kojem je to bila druga pobjeda toga dana. U odlučujućem susretu Kuzmić je gubio 2:0 od Baneka, ali u velikoj borbi je nanizao tri seta za konačnih 3:2 (-10, -8, 9, 8, 11) i velika dva boda Puljana. Ne toliko dramatičan meč imali su i protiv Vinkovčana, ali svejedno je bilo neizvjesno. Vekić je na startu susreta gubio 2:1 od Jerkovića, no na kraju je uspio pobijediti s 3:2 (4, -5, -7, 6, 5). Izjednačenje je donio Jakelić, koji je s 3:0 bio bolji od Krstevskog. Slijedio je još jedan neizvjestan susret, Biber je imao vodstvo od 2:0 protiv Kuzmića, ali domaći igrač se uspješno vratio i slavio s 3:2 (-9, -9, 6, 8, 2). Za kraj Vekić je s 3:0 nadigrao Jakelića i potvrdio bodove.

Starr se za bodove dobro namučio s Požegom. Varaždinci su predstavili Hardikara, pojačanje iz Indije, ali predstavljanje zamalo nije završilo kako je bilo planirano. Ređep je na startu poražen od Vidačeka s 3:2 (-4, 11, 4 -2, 8), a potom je Mustapić 'zaledio' Hardikara u pet setova (-9, 7, -5, 4, 8). Požežani su bili vrlo blizu iznenađenju, ali nešto se pitalo i Varaždince.

Domaći sastav do kraja susreta ispustio je tek set u tri susreta te su upisali drugu pobjedu ove sezone. Zanimljivo, lani je baš Požega napravila iznenađenje i 'skinula' Starr, a i ove su sezone, s totalno drukčijom momčadi, zamalo ponovili istu stvar samo ovog puta na gostovanju. Nisu iznenadili u Varaždinu, ali su bodove odnijeli iz Čakovca (3:0). Nakon neizvjesnosti u dvoboju Barića i Mustapića (2:3), gosti iz Požege do kraja susreta nisu ispustili set.

U dalmatinskom dvoboju Split je s 3:1 bio bolji od Zadra. Velik obol pobjedi dao je Bakač koji je dva puta slavio, prvo je s 3:1 bio bolji od Borovnjaka, a potom je za konačnih 3:1 svladao Zubčića u fiksu petog seta (8, -9, 8, -4, 10). Također, veliku ulogu imao je Zeljko, koji je u drugom susretu s 3:0 bio bolji od Zubčića. Zadrani su dan kasnije produžili do Dubrovnika, gdje ih je čekao Libertas Marinkolor, ali tu definitivno nije bilo previše sreće. Branitelji naslova iz Dubrovnika su u meč krenuli silovito te na kraju slavili s uvjerljivih 3:0 i to bez izgubljenog seta. Treba reći da Donatu nisu igrali ni Mijatović ni Borovnjak, dok Zubčić nije ni igrao treći susret.

STK Požega je trenutno na 2. mjestu sa 5 bodova. Prve domaće utakmice u novoj sezoni stolnotenisači Požege će imati u 3. kolu koje je na rasporedu 23. i 24. listopada kada će u maloj dvorani SD Tomislav Pirc ugostiti STK Vodovod (Osijek) i STK Cibalia (Vinkovci).

www.hsts.hr

 

 

Pročitano 548 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Listopad 2021 10:23