Utorak, 12 Listopad 2021 13:29

Stolnotenisačice Požege poražene na gostovanjima u Puli i Vrsaru u 2. kolu HEP Superlige

PULA / VRSAR - Odličan vikend imali su stolnotenisačice Varaždina, Pule i Vrsara. Sve tri ekipe ostvarile su maksimalan učinak u 2. kolu Superlige, a Varaždinke i Vrsaranke nakon tri odigrana susreta imaju i isto toliko pobjeda. Varaždinke su ugostile u derbiju kola Aquaestil i iznenađujuće slavile bez izgubljenog meča (3:0). Petek je s 3:0 nadigrala Rakovac, a potom je Vignjević s 3:2 (7, -6, 9, -4, 7) svladala Han Vukelju. Lijep start srpske igračice u u Superligi, dosad je ostvarila četiri pobjede, a u subotu je pobijedila jednu od najboljih igračica lige, koja je lani ostvarila 30 pobjeda i tek dva poraza. Pobjedu Varaždinki potvrdila je Franović nakon što je s 3:0 pobijedila Smailji.

U drugom susretu kola Varaždinke su s 3:1 bile bolje od Zagreba. Za gošće nije igrala Tubikanec, a jedini susret za gošće ostvarila je Rebić koja je s 3:1 bila bolja od Vukelić. Vignjević i Petek nisu ispustile set za nova dva boda. Ako su Dugorešanke i mislile napasti titulu te ugroziti dr. Časla, Varaždin im je bitno poremetio planove.

U drugom susretu kola Aquaestil je slavio nad TIS-om (3:0). Ekipa iz Duge Rese ispustila je dva seta za drugu pobjedu ove sezone. Zagrebačka ekipa nije koristila usluge Zajec i Švarc, već su priliku dobile Lončarević i Benko. No, zato su Zajec i Švarc igrale u susretu sa Zagrebom (3:1) gdje je TIS upisao prvu pobjedu sezone. Vukelić je s 3:0 svladala Bardač, a potom je Zajec s 3:1 bila bolja od Rebić. Na 2:1 smanjila je Tubikanec, svladala Švarc (3:0), no bodove za TIS osigurala je Vukelić, koja je s 3:0 nadigrala Rebić.

Vrsar je ugostio Bjelovar (3:2) i Požegu (3:1). S Bjelovarom je bio neizvjestan meč, gošće su i vodile 2:1 u mečevima, čak je i gostujuća igračica Ramić u četvrtom meču povela 1:0 da bi na kraju Rioža slavila u petom setu (-7, 11, 5, -6, 6). No, odlična izvedba Slovenke Fajmut, koja je upisala dvije pobjede, i dva boda su ostala u Istri.

S Požegom nije bilo toliko drame s obzirom na to da su svi mečevi Vrsaranki riješeni bez izgubljenog seta. Slična priča bila je i kod Puljanki, koje su s 3:0 svladale Požegu, a s 3:2 Bjelovar. Zanimljivo, Bjelovarčanke su opet imale prednost od 2:1 u mečevima, ali ispostavilo je da je na tome i ostalo. Janković je s 3:1 svladala Ramić, a dva boda Puljankama je osigurala Zajec, koja je s 3:1 nadigrala Grgić. Bjelovarčanke itekako mogu žaliti, jer su na njima dva zanimljiva gostovanja dvaput bile jako blizu pobjede.

U 3. kolu požeške stolnotenisačice su slobodne, a u 4. kolu će ugostiti STK Zagreb (06. 11.) i STK Aquaestil (Duga Resa) (07. 11.). 

www.hsts.hr

 

Pročitano 346 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Listopad 2021 13:39