Četvrtak, 05 Veljača 2015 01:00

KBK Bushido dobio Trofej Požeškog športskog saveza

Na jučerašnjem svečanom proglašenju najboljih požeških sportaša dodijeljen je Trofej Požeškog športskog saveza Kickboxing klubu Bushido. Trofej se svake godine uruči jednoj udruzi koja je unaprijedila sport na području grada Požege. 

 

KICKBOXING KLUB BUSHIDO POŽEGA

Kickboxing klub "Bushido" je osnovan 1993 godine u Požegi. Osnovala ga je skupina sportaša i zaljubljenika u borilačke sportove na čelu sa  Igorom Krizmanićem i Sašom Božićem koji i danas vode klub.

Kroz Klub su prošle brojne generacije sportaša i rekreativaca.

Klub  2001. godine ulazi u sustav natjecanja pri Kick boxing savezu Hrvatske  i natječe se u takozvanim tvrdim disciplinama: Low kick i K1.

Do današnjih dana Klub je postigao iznimne sportske rezultate kako ekipno tako i pojedinačno.

To se prije svega odnosi na nekoliko državnih prvaka, pobjednika međunarodnih turnira, svjetskih kupova, Europskog i svjetskog prvaka.

Tu se mora spomnuti Luku Šimića koji osvajač svih velikih natjecanja u Kickboxingu ( Juniorski svjetski prvak, Seniorski svjetski prvak, Europski prvak i osvajač nekoliko državnih prvenstva ) i Tomislava Ivčetića koji je dvostruki državni prvak za 2014.g. u Low Kicku i K1 te je proglašen za najboljeg juniorskog sportaša grada Požege u 2014. godini.

Tea Scania Đakić je višestruka državna prvakinja, svjetska juniorska viceprvakinja i najbolja seniorska sportašica grada Požege za 2014.godinu.

Margareta Andrišek je treća na svjetskom juniorskom prvenstvu, državna prvakinja u K1, prvakinja Balkana.

Filip Jurić je pobjednik internacionalnog turnira Kutina open, vice prvak Hrvatske u K1.

Klub je 2012.godine dobio i priznanje od HKBS kao najbolji klub u Republici Hrvatskoj za 2012.godinu te je nekoliko puta dobio priznanja za ekipni nastup.

Osim sportskom aktivnošću Klub se istakao u organizaciji brojnih natjecanja i sportskih događanja iz kojih možemo izdvojiti serijal međunarodnih profesionalnih turnira pod nazivom Noć izazova.

U to vrijeme kvalitetom i produkcijom turniri su pripadali samom vrhu takvih događanja u široj regiji za što je također dobio priznanje od HKBS.

Klub je konstantno organizirao i provodi brojna događanja u široj društvenoj zajednici s naglaskom na mlade, pa tako možemo izdvojiti akcije sportom protiv droge i sportom protiv nasilja u kojima je učestvovao veliki broj mladih kroz besplatne tečajeve samoobrane.

Osim sportskih Klub njeguje i razvija opće društvene i ljudske vrijednosti. Danas su brojni njegovi članovi vrijedni pripadnici društvene zajednice gdje svojim radom i zalaganjem doprinose općem dobru.

Kroz svoj rad Klub je uvijek imao podršku Požeškog športskog saveza i Grada Požege te brojnih sponzora i simpatizera.

Ova nagrada je poticaj Klubu za još veći angažman i odricanje za razvoj sporta te za rad s mladima i za opće dobro.

Pročitano 2541 puta