Ponedjeljak, 08 Studeni 2021 10:37

Stolnotenisačice Požege pobijedile Zagreb, a izgubile od Aguaestila (Duga Resa) u 4. kolu HEP Superlige

POŽEGA - U 4. kolu Superlige stolnotenisačica odgođena su samo dva susreta, a najviše razloga za slavlje nakon ovog kruga imaju ekipe Požege i Mladosti, ali i Bjelovara.

Požega i Mladost su upisale prve pobjede ove sezone, a Požega je, kao i Bjelovar, slavila u neizvjesnom meču nad Zagrebom. Ključ pobjede Požežanki bio je doprinos cijele ekipe s obzirom na to da je svaka igračica ostvarila po jednu pobjedu. Kao i nastup Raguž, koja je na otvaranju meča spasila 0:2 i slavila nad Bardač s 3:2 (-6, -5, 5, 4, 9). Tubikanec je donijela izjednačenje gošćama, da bi Požega povela nakon što je Murat s 3:0 svladala Šuman. Izjednačenje za gostujuće je opet potpisala Tubikanec nakon što je s 3:1 pobijedila Raguž. U odlučujućem meču Bardač je otvorila s 1:0, ali potom je uslijedio niz Alviž, koja je na kraju slavila s 3:1.

U drugom susretu Požega je poražena od Aquaestila s 3:1. Dugorešanke su na krilima Rakovac i Han Vukelje bez većih problema, sva tri susreta bez izgubljenog seta, uzele dva nova boda. Jedinu pobjedu za domaću ekipu ostvarila je Murat nakon slavlja nad Stepinac s 3:0.

I Bjelovar je slavio nad Zagrebom nakon pet mečeva, a ključ pobjede je da su sve tri igračice doprinjele s jednom pobjedom. Ramić je na startu meča svladala Šuman (3:1). Tubikanec je izjednačila pobijedivši Grgić (3:1), da bi Bjelovar poveo nakon što je Štriga s 3:1 bila bolja od Bardač. Da će odluka o pobjedniku pasti u petom meču pobrinula se Tubikanec, koja je s 3:1 svladala Ramić. U tom odlučujućem susretu Šuman je protiv Grgić dvaput imala značajnu prednost, u prvom setu je vodila 10:8, u drugom je imala prednost od 10:7. No, Grgić se nije predavala te je na kraju slavila s 3:0 (10, 13, 8) i osigurala svojoj ekipi dva velika boda.

Zagreb u ovim susretima nije mogao računati na kadetsku reprezentativku Rebić, a trenutno su jedina ekipa u Superligi bez pobjede (0-5). Prvu pobjedu ove sezone ostvarila je i Mladost i to u gostima kod Vrsara (3:0). Domaća ekipa nije koristila Fajmut, a mladostašice su očigledno bile jako motivirane s obzirom na to da su sve susrete riješile bez izgubljenog seta. Vrsaranke su upisale poraz i protiv druge zagrebačke ekipe, dr. Časla (3:0), ali to je definitivno bilo za očekivati. Srebrnjak, Cakol i Đurak Blažičević su protiv mlađahne domaće ekipe ispustile tek set. Prvakinje su trenutno 701 dan bez poraza u Superligi i s nizom pobjeda od 36 utakmica.

(hsts.hr)

Pročitano 260 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Studeni 2021 13:45